Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia to jest niezle...

Grupy

Szukaj w grupach

 

to jest niezle...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-11-29 00:25:21

Temat: to jest niezle...
Od: "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

ŁOSOŚ A LA MARIA ANTONINA: łososia lekko skropić sokiem z cytryny, posolić,
natrzeć musztardą i wstawić do lodówki na 2 godz. W płaskim rondlu stopić
masło, włożyć łososia i smażyć po 5 min. Z każdej strony. Posypać koperkiem
+ cytryna.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-11-29 10:29:47

Temat: Re: to jest niezle...
Od: "Pooh" <j...@s...uml.lodz.pl> szukaj wiadomości tego autora

Szkoda, że nie było wcześniej tego postu. Kupiłem niedawno kawałek łososia
aby razem z innymi rybimi zwłokami posłużył na zupę rybną, ale innych rybek
kupiłem trochę za dużo, więc łososia sru do lodówki. Po paru dniach z
rozpaczy wykonałem z niego "łososia a la śledź" w oleju z cebulką.

Śledź lepszy...

--
Pooh - bardziej żółty niż zielony.

Użytkownik "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl> napisał w wiadomości
news:3c058021@news.vogel.pl...
> ŁOSOŚ A LA MARIA ANTONINA: łososia lekko skropić sokiem z cytryny,
posolić,
> natrzeć musztardą i wstawić do lodówki na 2 godz. W płaskim rondlu stopić
> masło, włożyć łososia i smażyć po 5 min. Z każdej strony. Posypać
koperkiem
> + cytryna.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-29 10:39:54

Temat: Re: to jest niezle...
Od: "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Pooh <j...@s...uml.lodz.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9u52gh$75e$...@k...man.lodz.pl...
> Szkoda, że nie było wcześniej tego postu. Kupiłem niedawno kawałek łososia
> aby razem z innymi rybimi zwłokami posłużył na zupę rybną, ale innych
rybek
> kupiłem trochę za dużo, więc łososia sru do lodówki. Po paru dniach z
> rozpaczy wykonałem z niego "łososia a la śledź" w oleju z cebulką.
>
> Śledź lepszy...
>
> --
> Pooh - bardziej żółty niż zielony.
Ja najb lubie lososia z rusztu z cytryna i koperkiem. Z patelni tez moze
byc. I calkiem dobry jest po prostu ugotowany. Warto tez czasem przyrzadzic
jakis sos do tej ryby, zeby urozmaicic smak:-)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-03 12:49:26

Temat: Odp: to jest niezle...
Od: "satia" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Katarzyna Nowak <k...@p...wp.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@n...vogel.pl...
> ŁOSOŚ A LA MARIA ANTONINA: łososia lekko skropić sokiem z cytryny,
posolić,
> natrzeć musztardą i wstawić do lodówki na 2 godz. W płaskim rondlu stopić
> masło, włożyć łososia i smażyć po 5 min. Z każdej strony. Posypać
koperkiem
> + cytryna.


ale piszesz o calym lososiu czy o dzwonkach???

pozdrawiam
satia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

bigos c.d.
panierowane krążki z serem
zapiekanka jabłkowa-przepis
jarskie flaki z nalesnikow
jeszcze raz menu wigilijne

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »