Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia wkupne: suflet serowy szybkosciowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

wkupne: suflet serowy szybkosciowy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-11-29 00:30:20

Temat: wkupne: suflet serowy szybkosciowy
Od: kamila slawinska <k...@s...killer.acedsl.com> szukaj wiadomości tego autora

na dwie osoby (= mala, 1,5 litrowa szklana foremka zapiekankowa)trzeba
wziac:
4 kromki chleb atostowego
2 duze plastry ementalera
6-8 mniejszych plasterkow sharp white cheddar albo innego pikantnego
sera
2 cale jajka
1,5 szklanki mleka
odrobine soli cebulowej i utartej w mozdzierzu gorczycy
odrobine tluszczu do wysmarowania formy
bulke tarta do wysypania formy

1. rozgrzac piekarnik porzadnie (180-200 C).
2. chleb tostowy obkroic ze skorki. dwie kromki ulozyc na dnie foremki
tak, by je cale zakryly.
3. na to ementaler
4. na to znowu dwa kawalki chleba bez skorki
5. na to cheddar
6. jajka roztrzepac z mlekiem i przyprawami, zalac zawartosc foremki i
poczekac z 3-5 minut, zeby chleb nasiakl ta paciaja.
7. wstawic do piekarnika i piec jakies 20 minut, az sie podniesie,
napuszy i zrobi zloty z wierzchu. podawac natychmiast, najlepiej z
jakas salatka z pikantnym sosem (u nas sie je do tego zielona salate z
vinaigrette musztardowa, ale o tym moze przy innej okazji).

danie latwiutkie, zawsze sie udaje, smakuje prawie jak rasowy suflet
serowy. znakomite na lekka kolacje.

smacznego!
kamila



/"\ ||
\ / ASCII RIBBON CAMPAIGN || NO ATTACHMENTS
X AGAINST HTML MAIL || NO STATIONERY
/ \ AND POSTINGS || NO GRAPHICS

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

to jest niezle...
bigos c.d.
panierowane krążki z serem
zapiekanka jabłkowa-przepis
jarskie flaki z nalesnikow

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »