Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.internetia.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!news.tel
e.dk!small.news.tele.dk!128.230.129.106!news.maxwell.syr.edu!news-xfer.siscom.n
et!not-for-mail
From: kamila slawinska <k...@s...killer.acedsl.com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: wkupne: suflet serowy szybkosciowy
Date: Wed, 28 Nov 2001 19:30:20 -0500
Organization: paranoid international
Reply-To: k...@s...killer_acedsl.com
Message-ID: <4...@4...com>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Cache-Post-Path: news!u...@p...acedsl.com
X-Cache: nntpcache 2.3.3 (see http://www.nntpcache.org/)
Lines: 37
NNTP-Posting-Date: 29 Nov 2001 00:24:26 GMT
NNTP-Posting-Host: 7ede86d8.news.newshosting.com
X-Trace: DXC=MD@HX]=NRUYMXWMj];g_PZcWAoU0VUldRS3bM27mQ[Q]78N9:<[`59Q?QLFM^RPN\VX]@RnE
7:j3S
X-Complaints-To: a...@n...com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:84590
Ukryj nagłówki
na dwie osoby (= mala, 1,5 litrowa szklana foremka zapiekankowa)trzeba
wziac:
4 kromki chleb atostowego
2 duze plastry ementalera
6-8 mniejszych plasterkow sharp white cheddar albo innego pikantnego
sera
2 cale jajka
1,5 szklanki mleka
odrobine soli cebulowej i utartej w mozdzierzu gorczycy
odrobine tluszczu do wysmarowania formy
bulke tarta do wysypania formy
1. rozgrzac piekarnik porzadnie (180-200 C).
2. chleb tostowy obkroic ze skorki. dwie kromki ulozyc na dnie foremki
tak, by je cale zakryly.
3. na to ementaler
4. na to znowu dwa kawalki chleba bez skorki
5. na to cheddar
6. jajka roztrzepac z mlekiem i przyprawami, zalac zawartosc foremki i
poczekac z 3-5 minut, zeby chleb nasiakl ta paciaja.
7. wstawic do piekarnika i piec jakies 20 minut, az sie podniesie,
napuszy i zrobi zloty z wierzchu. podawac natychmiast, najlepiej z
jakas salatka z pikantnym sosem (u nas sie je do tego zielona salate z
vinaigrette musztardowa, ale o tym moze przy innej okazji).
danie latwiutkie, zawsze sie udaje, smakuje prawie jak rasowy suflet
serowy. znakomite na lekka kolacje.
smacznego!
kamila
/"\ ||
\ / ASCII RIBBON CAMPAIGN || NO ATTACHMENTS
X AGAINST HTML MAIL || NO STATIONERY
/ \ AND POSTINGS || NO GRAPHICS
|