Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia tort rafaello - pytanie

Grupy

Szukaj w grupach

 

tort rafaello - pytanie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-12-13 11:18:22

Temat: tort rafaello - pytanie
Od: "Agnes" <v...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ostatnio Ania przytaczala przepis na torcik pod nazwa Rafaello. Zrobilam go na probe
generalna przed moimi osobistymi urodzinami i wyszedl calkiem calkiem, ale mam
pytanie
nastepujace: czy kiedy miesza sie pokruszona gorna warstwe biszkoptu z piana z bialek
i
masa czekoladowa, to czy nalezy to rozbic na gladka mase mikserem czy tylko polaczyc
zachowujac konsystencje "grudkowata"? Ja tylko wymieszalam, bo balam sie, ze jesli
zmiksuje to piana sie w ten sposob zepsuje. Jak to robilas Aniu, a przede wszsytkim
nieznany autorze przepisu?

TORT RAFAELLO
Biszkopt gotowy ze sklepu lub upieczony wlasnorecznie
1 litr smietany 30%
25 dkg bialej czekolady
Smietanfix (lub inny usztywniacz)
wiórki kokosowe

Biszkopt przekroic, jedna czesc pokruszyc.
Czekolade rozpuscic i dodac 20 ml smietany.
Reszte smietany ubic ze smietanfixem, dodac do niej rozpuszczona czekolade i
pokruszony
biszkopt.
Mase wylac na druga czesc biszkoptu, posypac wiórkami kokosowymi i wstawic do
lodówki.

--
Agnes
http://www.koneser.pl




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-12-14 03:08:25

Temat: Re: tort rafaello - pytanie
Od: "Ania Derejski" <a...@v...ca> szukaj wiadomości tego autora


"Agnes" <v...@t...pl> wrote in message
news:9va2p8$h85$1@shilo.silesia.pik-net.pl...
> Ostatnio Ania przytaczala przepis na torcik pod nazwa Rafaello. Zrobilam
go na probe
> generalna przed moimi osobistymi urodzinami i wyszedl calkiem calkiem, ale
mam pytanie
> nastepujace: czy kiedy miesza sie pokruszona gorna warstwe biszkoptu z
piana z bialek i
> masa czekoladowa, to czy nalezy to rozbic na gladka mase mikserem czy
tylko polaczyc
> zachowujac konsystencje "grudkowata"? Ja tylko wymieszalam, bo balam sie,
ze jesli
> zmiksuje to piana sie w ten sposob zepsuje. Jak to robilas Aniu, a przede
wszsytkim
> nieznany autorze przepisu?
>
>
Aniow jak mrowkow, pytanie jest chyba do mnie :-)))
Piszac bialka, mam nadzieje, masz na mysli mase
smietanowa z czekolada i usztywniaczem. Nie jestem expertem od tego ciasta,
robilam je tylko raz. Ja nie miksowalam tego na gladka mase,poprostu
wymieszalam
kawalki biszkoptu ze smietana. I to chyba tak ma byc.
pozdrawiam
Ania
> --
> Agnes
> http://www.koneser.pl
>
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-14 11:08:05

Temat: Re: tort rafaello - pytanie
Od: Anna <a...@r...fm> szukaj wiadomości tego autora

> Aniow jak mrowkow, pytanie jest chyba do mnie :-)))
> Piszac bialka, mam nadzieje, masz na mysli mase
> smietanowa z czekolada i usztywniaczem. Nie jestem expertem od tego ciasta,
> robilam je tylko raz. Ja nie miksowalam tego na gladka mase,poprostu
> wymieszalam
> kawalki biszkoptu ze smietana. I to chyba tak ma byc.
> pozdrawiam

ja tez jestem Ania i tez mieszalam :)
--
anna
http://mitica.w.interia.pl
zawsze szukałam krajobrazów przedboskich.
stąd moja słabość do Chaosu.
(za e.cioranem)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

od Oshin
buraczki z grzybami - potrawa postna , czy kto zna?
Re: drinki na imieniny
Kiedy lukrować pierniczki?
bal pt. "Wieś tańczy i śpiewa"

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »