| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-13 11:18:22
Temat: tort rafaello - pytanieOstatnio Ania przytaczala przepis na torcik pod nazwa Rafaello. Zrobilam go na probe
generalna przed moimi osobistymi urodzinami i wyszedl calkiem calkiem, ale mam
pytanie
nastepujace: czy kiedy miesza sie pokruszona gorna warstwe biszkoptu z piana z bialek
i
masa czekoladowa, to czy nalezy to rozbic na gladka mase mikserem czy tylko polaczyc
zachowujac konsystencje "grudkowata"? Ja tylko wymieszalam, bo balam sie, ze jesli
zmiksuje to piana sie w ten sposob zepsuje. Jak to robilas Aniu, a przede wszsytkim
nieznany autorze przepisu?
TORT RAFAELLO
Biszkopt gotowy ze sklepu lub upieczony wlasnorecznie
1 litr smietany 30%
25 dkg bialej czekolady
Smietanfix (lub inny usztywniacz)
wiórki kokosowe
Biszkopt przekroic, jedna czesc pokruszyc.
Czekolade rozpuscic i dodac 20 ml smietany.
Reszte smietany ubic ze smietanfixem, dodac do niej rozpuszczona czekolade i
pokruszony
biszkopt.
Mase wylac na druga czesc biszkoptu, posypac wiórkami kokosowymi i wstawic do
lodówki.
--
Agnes
http://www.koneser.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-14 03:08:25
Temat: Re: tort rafaello - pytanie
"Agnes" <v...@t...pl> wrote in message
news:9va2p8$h85$1@shilo.silesia.pik-net.pl...
> Ostatnio Ania przytaczala przepis na torcik pod nazwa Rafaello. Zrobilam
go na probe
> generalna przed moimi osobistymi urodzinami i wyszedl calkiem calkiem, ale
mam pytanie
> nastepujace: czy kiedy miesza sie pokruszona gorna warstwe biszkoptu z
piana z bialek i
> masa czekoladowa, to czy nalezy to rozbic na gladka mase mikserem czy
tylko polaczyc
> zachowujac konsystencje "grudkowata"? Ja tylko wymieszalam, bo balam sie,
ze jesli
> zmiksuje to piana sie w ten sposob zepsuje. Jak to robilas Aniu, a przede
wszsytkim
> nieznany autorze przepisu?
>
>
Aniow jak mrowkow, pytanie jest chyba do mnie :-)))
Piszac bialka, mam nadzieje, masz na mysli mase
smietanowa z czekolada i usztywniaczem. Nie jestem expertem od tego ciasta,
robilam je tylko raz. Ja nie miksowalam tego na gladka mase,poprostu
wymieszalam
kawalki biszkoptu ze smietana. I to chyba tak ma byc.
pozdrawiam
Ania
> --
> Agnes
> http://www.koneser.pl
>
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-14 11:08:05
Temat: Re: tort rafaello - pytanie> Aniow jak mrowkow, pytanie jest chyba do mnie :-)))
> Piszac bialka, mam nadzieje, masz na mysli mase
> smietanowa z czekolada i usztywniaczem. Nie jestem expertem od tego ciasta,
> robilam je tylko raz. Ja nie miksowalam tego na gladka mase,poprostu
> wymieszalam
> kawalki biszkoptu ze smietana. I to chyba tak ma byc.
> pozdrawiam
ja tez jestem Ania i tez mieszalam :)
--
anna
http://mitica.w.interia.pl
zawsze szukałam krajobrazów przedboskich.
stąd moja słabość do Chaosu.
(za e.cioranem)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |