Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!news.internetia.pl!skynet.be!skynet.be!new
sfeed.cwix.com!sunqbc.risq.qc.ca!wesley.videotron.net!weber.videotron.net.POSTE
D!not-for-mail
From: "Ania Derejski" <a...@v...ca>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <9va2p8$h85$1@shilo.silesia.pik-net.pl>
Subject: Re: tort rafaello - pytanie
Lines: 35
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Message-ID: <72eS7.3923$cm.397153@weber.videotron.net>
Date: Thu, 13 Dec 2001 22:08:25 -0500
NNTP-Posting-Host: 24.200.221.51
X-Complaints-To: a...@v...ca
X-Trace: weber.videotron.net 1008299267 24.200.221.51 (Thu, 13 Dec 2001 22:07:47 EST)
NNTP-Posting-Date: Thu, 13 Dec 2001 22:07:47 EST
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:87426
Ukryj nagłówki
"Agnes" <v...@t...pl> wrote in message
news:9va2p8$h85$1@shilo.silesia.pik-net.pl...
> Ostatnio Ania przytaczala przepis na torcik pod nazwa Rafaello. Zrobilam
go na probe
> generalna przed moimi osobistymi urodzinami i wyszedl calkiem calkiem, ale
mam pytanie
> nastepujace: czy kiedy miesza sie pokruszona gorna warstwe biszkoptu z
piana z bialek i
> masa czekoladowa, to czy nalezy to rozbic na gladka mase mikserem czy
tylko polaczyc
> zachowujac konsystencje "grudkowata"? Ja tylko wymieszalam, bo balam sie,
ze jesli
> zmiksuje to piana sie w ten sposob zepsuje. Jak to robilas Aniu, a przede
wszsytkim
> nieznany autorze przepisu?
>
>
Aniow jak mrowkow, pytanie jest chyba do mnie :-)))
Piszac bialka, mam nadzieje, masz na mysli mase
smietanowa z czekolada i usztywniaczem. Nie jestem expertem od tego ciasta,
robilam je tylko raz. Ja nie miksowalam tego na gladka mase,poprostu
wymieszalam
kawalki biszkoptu ze smietana. I to chyba tak ma byc.
pozdrawiam
Ania
> --
> Agnes
> http://www.koneser.pl
>
>
>
>
|