Data: 2001-12-14 03:08:25
Temat: Re: tort rafaello - pytanie
Od: "Ania Derejski" <a...@v...ca>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Agnes" <v...@t...pl> wrote in message
news:9va2p8$h85$1@shilo.silesia.pik-net.pl...
> Ostatnio Ania przytaczala przepis na torcik pod nazwa Rafaello. Zrobilam
go na probe
> generalna przed moimi osobistymi urodzinami i wyszedl calkiem calkiem, ale
mam pytanie
> nastepujace: czy kiedy miesza sie pokruszona gorna warstwe biszkoptu z
piana z bialek i
> masa czekoladowa, to czy nalezy to rozbic na gladka mase mikserem czy
tylko polaczyc
> zachowujac konsystencje "grudkowata"? Ja tylko wymieszalam, bo balam sie,
ze jesli
> zmiksuje to piana sie w ten sposob zepsuje. Jak to robilas Aniu, a przede
wszsytkim
> nieznany autorze przepisu?
>
>
Aniow jak mrowkow, pytanie jest chyba do mnie :-)))
Piszac bialka, mam nadzieje, masz na mysli mase
smietanowa z czekolada i usztywniaczem. Nie jestem expertem od tego ciasta,
robilam je tylko raz. Ja nie miksowalam tego na gladka mase,poprostu
wymieszalam
kawalki biszkoptu ze smietana. I to chyba tak ma byc.
pozdrawiam
Ania
> --
> Agnes
> http://www.koneser.pl
>
>
>
>
|