| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-07-21 09:12:29
Temat: Re: tortyPrzemyslaw napisał(a) w wiadomości: ...
>Uzytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisal w wiadomosci
>news:1edzcsn.mfrs961ku2574N%wlos@tele.com.pl...
>> Olga Szpejnowska <o...@p...onet.pl> wrote:
>> > nienawidzę t"ustych tortów z kremem na maśle lub margarynie na
>imieninach u
>> > cioci - ble!!!!!!!!
>> > Kto się ze mną zgadza?
>> > g...@p...onet.pl
>> Najgorsze to jest wykrecic sie od jedzenia takowych, kiedy wszyscy wokol
>> uwazaja, ze sa pyszne.
>> Wladyslaw
>Wychodze zwykle na ostatniego chama, kiedy otwarcie mowie "za torcik z
>margarynka dziekuje" :)))
Nie wiem czy wiele jest osob produkujacych torty z margarynki, sa paskudne.
Proponuje abys wyprobowal chociaz jeden z moich przepisow, ciekawam czy
wowczas nie zmienisz zdania.
Polecam, torcik bezowy, tort owowcowy (czasami nazywany tartoletka) i
ambasodra:
http://skrzacik.mega.com.pl/archiwum.html
bardzo jestem ciekawa Twojej opini po spozyciu jednegop z nich.
skrzaci
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-08-20 08:06:18
Temat: Re: torty
Użytkownik Jarek <n...@u...krakow.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:8l16p3$4d3$...@i...cyf-kr.edu.pl...
> a można się nie zgodzić..? :))))))))
>
> >nienawidzę tłustych tortów z kremem na maśle lub margarynie na imieninach u
> >cioci - ble!!!!!!!!
> >Kto się ze mną zgadza?
Tłuszcz może być. Tylko nie tort.
Przygotowując sobie plater na imieninach z ogólnie dostępnych na stole
produktów wybieram sobie takie jakie mi najbardziej odpowiadają. Zaczynam
bardzo delikatnie i z zachwytem biorę plasterek pomidora , kawałek ogórka,
marynowane pieczarki. Przy jajku w majonezie lub sosie tatarskim znów zachwyt.
Przychodzi kolej na szynkę. Plasterek szynki smaruję masłem z dodatkiem
chrzanu. Teraz następuje punkt kulminacyjny, że znajdzie się ktoś kto poda mi
pieczywo wówczas móię piecvzywa nie jadam to pieczywo zostawiam Wam.
Oczywiście wszyscy się śmieją. A ja z cała powagą powiadam skoro to jest takie
śmieszne pokażę Wam jeszcze raz i znów sięgam po szynkę, masło i mówię tak
długo będę Wam pokazywał, aż przestaniecie się śmiać. Za trzecim razem widzę
że wiekszość osób nie może powstrzymać się od śmiechu,, ale się nie śmieją.
Koniec jedzenia. Najgorsz w tym wszystkim jest to, że nie mam już gdzie się
popisywać. Nikt się w moich kręgach tam gdzie przebywam nie śmieję się już z
mojego żywienia optymalnego. Jeżeli trochę Was rozbawiłem to cieszę się
bardzo. Morgano
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-24 15:47:22
Temat: Re: torty
Użytkownik "Przemyslaw" <p...@a...pl> napisał w wiadomości
news:efUd5.28470$pD2.585245@news.tpnet.pl...
>
> Uzytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisal w wiadomosci
> news:1edzcsn.mfrs961ku2574N%wlos@tele.com.pl...
> > Olga Szpejnowska <o...@p...onet.pl> wrote:
> >
> > > nienawidzę t"ustych tortów z kremem na maśle lub margarynie na
> imieninach u
> > > cioci - ble!!!!!!!!
> > > Kto się ze mną zgadza?
> > > g...@p...onet.pl
> > ;
> > Najgorsze to jest wykrecic sie od jedzenia takowych, kiedy wszyscy wokol
> > uwazaja, ze sa pyszne.
> >
> > Wladyslaw
>
> Wychodze zwykle na ostatniego chama, kiedy otwarcie mowie "za torcik z
> margarynka dziekuje" :)))
Zgadzam się co do tortów przekładanych kremem z margaryny. Pamiętam czasy,
kiedy moja rodzicielka kręciła krem z żółtek, masła i różnych pierdół
smakowych
nie mających nic wspólnego z chemią ( jakies bakalie, kakao, wanilia itp).
Teraz albo kupisz gotowy mrożony tort, albo weźmiesz z cukierni. Bardziej
cierpliwi
będą kombinować. Dla tych właśnie osób polecam krem z " Cykorii", jest na
wodę
i można dodać tłuszcz, ale nie jest to konieczne.
----------------------------------------------------
----------
Piernix GG#113106
k...@p...onet.pl
Chcesz zarobić przeglądając reklamy
on i off - line? Napisz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-25 07:12:21
Temat: Re: torty
Użytkownik "dla wtajemniczonych Piernix" <k...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:8qmqea$jab$1@news.onet.pl...
>
>
> Użytkownik "Przemyslaw" <p...@a...pl> napisał w wiadomości
> news:efUd5.28470$pD2.585245@news.tpnet.pl...
> >
> > Uzytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisal w wiadomosci
> > news:1edzcsn.mfrs961ku2574N%wlos@tele.com.pl...
> > > Olga Szpejnowska <o...@p...onet.pl> wrote:
> > >
> > > > nienawidzę t"ustych tortów z kremem na maśle lub margarynie na
> > imieninach u
> > > > cioci - ble!!!!!!!!
> > > > Kto się ze mną zgadza?
> > > > g...@p...onet.pl
> > > ;
> > > Najgorsze to jest wykrecic sie od jedzenia takowych, kiedy wszyscy
wokol
> > > uwazaja, ze sa pyszne.
> > >
> > > Wladyslaw
> >
> > Wychodze zwykle na ostatniego chama, kiedy otwarcie mowie "za torcik z
> > margarynka dziekuje" :)))
>
> Zgadzam się co do tortów przekładanych kremem z margaryny. Pamiętam czasy,
> kiedy moja rodzicielka kręciła krem z żółtek, masła i różnych pierdół
> smakowych
> nie mających nic wspólnego z chemią ( jakies bakalie, kakao, wanilia itp).
> Teraz albo kupisz gotowy mrożony tort, albo weźmiesz z cukierni. Bardziej
> cierpliwi
> będą kombinować. Dla tych właśnie osób polecam krem z " Cykorii", jest na
> wodę
> i można dodać tłuszcz, ale nie jest to konieczne.
> ----------------------------------------------------
----------
> Piernix GG#113106
> k...@p...onet.pl
Macie racje! Ja też nienawidzę obrzydliwie tłustych tortów z biszkoptu i
kremu bez smaku... Ale dla mnie najgorsze, co może się zdarzyć to właśnie
krem bez jajek - budyniowy, to jest dopiero glut... Ale bardzo lubię torty,
które sama piekę i, co ciekawe, najbardziej zagorzali przeciwnicy tortów je
jedzą i proszą o dokładkę... Krem jest i owszem z masmixa (to nie jest tak
zupełnie sama margaryna) i jajek, ale ma smak... kawowy lub cytrynowy...
Ciasto jest zrobione z maku lub orzechów zamiast mąki... mniam... Bardzo
dobre są też torty, które wyglądają tak: ciasto biszkoptowe nasączone
ponczem, bita śmietana, świeże owoce na wierzch... mniam... Tylko bita
śmietana musi być prawdziwa, a nie żaden wynalazek w sprayu...
Pozdrawiam
Joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |