| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-03-30 16:04:12
Temat: turecka zapiekanka z kapusty i mielonegoTo dzis u mnie wieczorem:
1 glowka kapusty (ok. 1 kg)
2 cebule, 4 lyzki masla
300 g mielonego
1 lyzeczka ostrej papryki
1 lyzeczka koncentratu pomidorowego
˝ lyzeczki soli
ź l rosolu (z kostki)
75 g Feta
2 jajka, ź l mleka
bulka tarta do formy
kapuste pokroic, umyc; cebule pokroic w kostke i zarumienic na masle, dodac
mielone i 5 min. smazyc; dodac kapuste, sol i papryke, dusic na malym ogniu
ok. 30 min.; koncentrat pomidorowy rozposcic w rosole, dodac do kapusty i
gotowac az plyn wyparuje; zaroodporna forme wysmarowac maslem i oproszyc
bulka tarta, wlac do formy kapuste z mielonym i zalac w mleku roztrzepanymi
jajkami, posypac utartym albo pokruszonym serem i piec przy 175° przez 45
min.
podawac z ziemniakami.
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |