| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-04 14:11:27
Temat: watrobka z jablkami...drobiowa....Czy jablka udusic osobno? Mialam przepis i mi wcielo. Na pewno
jest prosty, ale....
Jak ktos poradzi, bedzie milo.
Pozdrawiam, Kaska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-04 14:32:37
Temat: Re: watrobka z jablkami...
Użytkownik Katarzyna T. Nowak <k...@p...wp.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9phqpd$t0a$...@n...onet.pl...
> drobiowa....Czy jablka udusic osobno? Mialam przepis i mi wcielo. Na pewno
> jest prosty, ale....
> Jak ktos poradzi, bedzie milo.
> Pozdrawiam, Kaska
>
>
Można razem, można osobno, to zalezy co chcesz uzyskać. Jesli tylko smak i
ciut aromatu w wątróbce to razem z wątróbka i cebulką. Jeśli chcsz podać z
jabłuszkiem i zjeść ładne cząstki to podduć oddzielnie ze skórką, a potem
połóz obok wątróbki i cebulki.
Jak palnęłam jakąś głupotę to prosze prostować, wątróbkę rzadko pożeram.
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-04 14:35:30
Temat: Re: watrobka z jablkami...
>> drobiowa....Czy jablka udusic osobno? Mialam przepis i mi wcielo. Na pewno
>> jest prosty, ale....
>> Jak ktos poradzi, bedzie milo.
>> Pozdrawiam, Kaska
>>
>>
> Można razem, można osobno, to zalezy co chcesz uzyskać. Jesli tylko smak i
> ciut aromatu w wątróbce to razem z wątróbka i cebulką. Jeśli chcsz podać z
> jabłuszkiem i zjeść ładne cząstki to podduć oddzielnie ze skórką, a potem
> połóz obok wątróbki i cebulki.
> Jak palnęłam jakąś głupotę to prosze prostować, wątróbkę rzadko pożeram.
>
> Wkn
>
>
Ja zawsze robie razem a do tego jeszcze daje sporo majeranku
Czarek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-04 14:43:46
Temat: Re: watrobka z jablkami...
"cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl> wrote in message
news:9phs35$16l$1@news.onet.pl...
> Ja zawsze robie razem a do tego jeszcze daje sporo majeranku
Ok czyli rzucam na patelnie watrobke cebulke i jablka razem - to sie raczej
smazy niz dusi chyba?
Dzieki, K
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-04 15:09:31
Temat: Re: watrobka z jablkami...Ja zawsze robie razem a do tego jeszcze daje sporo majeranku
>
> Ok czyli rzucam na patelnie watrobke cebulke i jablka razem - to sie raczej
> smazy niz dusi chyba?
> Dzieki, K
>
>
Najpierw sie smazy ale na koniec mozna uzyc pokrywki wtedy jabuszka puszcza
troche sosku ci jest smaczniejsze no i majeranek nie bedzie taki suchy
Czarek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-04 15:17:30
Temat: Re: watrobka z jablkami..."Katarzyna T. Nowak" wrote:
>
> "cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl> wrote in message
> news:9phs35$16l$1@news.onet.pl...
> > Ja zawsze robie razem a do tego jeszcze daje sporo majeranku
>
> Ok czyli rzucam na patelnie watrobke cebulke i jablka razem - to sie raczej
> smazy niz dusi chyba?
Wszystko zalezy od wilekosci watrobki. Jezeli chcesz smazyc wieksze
kawalki, to nie radze razem z cebulka i jabklami, bo cebulka ci sie
zdazy przypalic, a jablka sie rozpadna.
Najlepiej jest osobno podsmazyc cebulke, wrzucic ja do smazacej sie od
2-4 minut watrobki, a chwile pozniej dodac kawalki jablka. I wszystko
razem trzymac kolejne kilka minut, ale nie za dlugo, bo watrobka bedzie
twarda i paskudna.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-04 16:32:52
Temat: Re: watrobka z jablkami...
Użytkownik Monika Mężyńska <m...@k...net.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@k...net.pl...
> "Katarzyna T. Nowak" wrote:
> Wszystko zalezy od wilekosci watrobki. Jezeli chcesz smazyc wieksze
> kawalki, to nie radze razem z cebulka i jabklami, bo cebulka ci sie
> zdazy przypalic, a jablka sie rozpadna.
>
> Najlepiej jest osobno podsmazyc cebulke, wrzucic ja do smazacej sie od
> 2-4 minut watrobki, a chwile pozniej dodac kawalki jablka. I wszystko
> razem trzymac kolejne kilka minut, ale nie za dlugo, bo watrobka bedzie
> twarda i paskudna.
Nic dodac nic ująć, no może dodam tylko, że trzeba sprawdzac czy wątróbka
nie jest krwista. Dostałam kiedyś taka na talerz, po dziabnięciu nożem
wypłynął czerwony płyn, obrzydlistwo! Nie cierpie niedosmażonej wątróbki, a
ni przypalonej ani zelówkowatej, błeee.
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-04 18:59:37
Temat: Re: watrobka z jablkami... wątrobke usmarz osobno leciusieńko i osobno cebule z jablkami i jak się
zacznie rumienić cebulka wtedy wrzycasz wątróbke wcześniej zdjętą z patelni
i łączysz posypujesz majerankiem pieprzem i sola / nie soli się wcześniej
bo wątróbka twardnieje i to samo sie tyczy czasu jej smarzenia tylko do
ścięcia i minimalnego zbrązowienia/ i troszkę czosnku / też na końcy gdyż
czosnek robi sie goszkawy jak go sie gotuje długo/ może być ostatecznie w
proszku.
pozdrawiam smacznego
Użytkownik Wkn <w...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9phrtf$nig$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik Katarzyna T. Nowak <k...@p...wp.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:9phqpd$t0a$...@n...onet.pl...
> > drobiowa....Czy jablka udusic osobno? Mialam przepis i mi wcielo. Na
pewno
> > jest prosty, ale....
> > Jak ktos poradzi, bedzie milo.
> > Pozdrawiam, Kaska
> >
> >
> Można razem, można osobno, to zalezy co chcesz uzyskać. Jesli tylko smak i
> ciut aromatu w wątróbce to razem z wątróbka i cebulką. Jeśli chcsz podać z
> jabłuszkiem i zjeść ładne cząstki to podduć oddzielnie ze skórką, a potem
> połóz obok wątróbki i cebulki.
> Jak palnęłam jakąś głupotę to prosze prostować, wątróbkę rzadko pożeram.
>
> Wkn
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-04 19:01:10
Temat: Re: watrobka z jablkami...monika ma racjeee!!!!
Użytkownik Monika Mężyńska <m...@k...net.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@k...net.pl...
> "Katarzyna T. Nowak" wrote:
> >
> > "cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl> wrote in message
> > news:9phs35$16l$1@news.onet.pl...
> > > Ja zawsze robie razem a do tego jeszcze daje sporo majeranku
> >
> > Ok czyli rzucam na patelnie watrobke cebulke i jablka razem - to sie
raczej
> > smazy niz dusi chyba?
>
> Wszystko zalezy od wilekosci watrobki. Jezeli chcesz smazyc wieksze
> kawalki, to nie radze razem z cebulka i jabklami, bo cebulka ci sie
> zdazy przypalic, a jablka sie rozpadna.
>
> Najlepiej jest osobno podsmazyc cebulke, wrzucic ja do smazacej sie od
> 2-4 minut watrobki, a chwile pozniej dodac kawalki jablka. I wszystko
> razem trzymac kolejne kilka minut, ale nie za dlugo, bo watrobka bedzie
> twarda i paskudna.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |