| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-12 17:27:03
Temat: weki z pomidorów i paprykiWitam i o rade pytam. Czy mogę zawekować sos z pomidorów i papryki
(zmiksowane i zagotowane bez przypraw itp)? Czy wystarczy wlac do słoików i
zagotować w wodzie czy należy wykonać jeszcze coś? Słuszałam że należy wlać
trochę oleju do weków. A może mogę zawekować gotowe leczo (czyli już z
cebulką, kiełbaska, przyprawami itp)?
dzięki
EMila
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-15 13:48:41
Temat: Re: weki z pomidorów i papryki> Witam i o rade pytam. Czy mogę zawekować sos z pomidorów i papryki
> (zmiksowane i zagotowane bez przypraw itp)? Czy wystarczy wlac do
> słoików i
> zagotować w wodzie czy należy wykonać jeszcze coś? Słuszałam że
> należy wlać
> trochę oleju do weków.
------------------
Ja sobie wekuje sosiki pomidorowe rozne, wsadzajac je gorace do sloikow
i pasteryzujac przez 20 minut. Olej wlewam na wierzch wtedy, jak mi sie
pasteryzowac nie chce. I dziala:)))
-----------
> A może mogę zawekować gotowe leczo (czyli już z
> cebulką, kiełbaska, przyprawami itp)?
-----------
A pewnie, ze mozesz. Moja mama to robi maniacko, bo moja rodzina leczo
pochlania jak nie powiem co (bo mi brak slow na opis). Ale nie mam
pojecia, jak ona pasteryzuje...
Gosia
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |