Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia witam

Grupy

Szukaj w grupach

 

witam

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-06 13:55:01

Temat: witam
Od: "Anka P." <p...@u...pl> szukaj wiadomości tego autora

witam

jestem tu ... znaczy mam nadzieje zostane nowa bywalczynia grupy , gdyz
uwielbiam gotowac. Poza gotowaniem lubie jak gotuje moj "miszczunio
kuchni".
Ja jestem od tradycyjnej kuchni polskiej , on specjalizuje sie w kuchni
chinskiej i meksykanskiej , w zwiazku z tym bylabym baaardzo wdzieczna
za jakies interesujaco smaczne przepisy (chinczyzzna i meksykanska)
tutaj albo na priva , bo jeszcze troche przed nami , a kuchnia polska
nie ma przede mna prawie tajemnic ;-)

z pozdrowieniami
matka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-09-06 15:28:15

Temat: Re: witam
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Anka P." <p...@u...pl> napisał w wiadomości
news:9n7v71$3hb$1@news.tpi.pl...
a kuchnia polska
> nie ma przede mna prawie tajemnic ;-)
>
> z pozdrowieniami
> matka

Mamuśko a gdzie wkupne?

pozdrawiam
Basia
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-06 15:37:59

Temat: Re: witam
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Anka P. <p...@u...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9n7v71$3hb$...@n...tpi.pl...
> witam
>
> jestem tu ... znaczy mam nadzieje zostane nowa bywalczynia grupy , gdyz
> uwielbiam gotowac. Poza gotowaniem lubie jak gotuje moj "miszczunio
> kuchni".
> Ja jestem od tradycyjnej kuchni polskiej , on specjalizuje sie w kuchni
> chinskiej i meksykanskiej , w zwiazku z tym bylabym baaardzo wdzieczna
> za jakies interesujaco smaczne przepisy (chinczyzzna i meksykanska)
> tutaj albo na priva , bo jeszcze troche przed nami , a kuchnia polska
> nie ma przede mna prawie tajemnic ;-)
>
coooo? jakiego priwa? my się tu nie chowamy z przepisami. Wszystko piszemy
na grupę, a nie na priwa, jak nie chcemy, żeby nas co poniektórzy zjedli za
niepodzielenie się przepisem (na przykład ja, groźna wkn, ooo!)
A o meksykańskiej to ja chętnie posłucham.

Wkn :-)))))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-06 16:09:04

Temat: Re: witam
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora

> > jestem tu ... znaczy mam nadzieje zostane nowa bywalczynia grupy , gdyz
> > uwielbiam gotowac. Poza gotowaniem lubie jak gotuje moj "miszczunio
> > kuchni".
> > Ja jestem od tradycyjnej kuchni polskiej , on specjalizuje sie w kuchni
> > chinskiej i meksykanskiej , w zwiazku z tym bylabym baaardzo wdzieczna
> > za jakies interesujaco smaczne przepisy (chinczyzzna i meksykanska)
> > tutaj albo na priva , bo jeszcze troche przed nami , a kuchnia polska
> > nie ma przede mna prawie tajemnic ;-)
> >
> coooo? jakiego priwa? my się tu nie chowamy z przepisami. Wszystko piszemy
> na grupę, a nie na priwa, jak nie chcemy, żeby nas co poniektórzy zjedli za
> niepodzielenie się przepisem (na przykład ja, groźna wkn, ooo!)
> A o meksykańskiej to ja chętnie posłucham.

no to podeślę przepis kumpla. Sam nie robiłem, ale wygląda OK.

Atun a la varacruzana

deklaracja zmiennych
30 dag tuńczyka w oleju
pół dużej lub jedna mała cebula drobno pokrojona
1 ząbek czosnku na drobno
5 dużych pomidorów w kostkę.
kilka odrostów gładkiej pietruszki, nać im było. Posiekanych
15 dag rodzynek
15 dag oliwek bezpestkowych
1-2 łyżeczki chile na winie (czili jakie się ma)
oliwa do smażenia
sól

algorytm
cebula+czosnek+olej+patelnia+smażenie 120 sekund
+pomidory+gotować 360 sekund
tuńczyka odoleić, rozdrobnić i wciepnąć do ww patelni, następne 360
sekund gotować

ciapka powinna być dość gęsta, ale nie sucha

Wbijać z tortillas. Jak w wersji północnomeksykańskiej to tortilla ==
naleśnik (prawie)
Przepis kieeedyś już podawałem.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-06 16:11:52

Temat: Re: witam
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@z...fu-berlin.de...
> > A o meksykańskiej to ja chętnie posłucham.
>
> no to podeślę przepis kumpla. Sam nie robiłem, ale wygląda OK.
>
> Atun a la varacruzana
>
>
> Wbijać z tortillas. Jak w wersji północnomeksykańskiej to tortilla ==
> naleśnik (prawie)
> Przepis kieeedyś już podawałem.
>
Dobra, ja dziękować, mexicanas muczias gracias, czy diabli wiedzą jak to się
pisze. Bedę walczyć z przepisem :-))

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-06 17:11:34

Temat: Re: witam
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>>
>coooo? jakiego priwa? my się tu nie chowamy z przepisami. Wszystko piszemy
>na grupę, a nie na priwa, jak nie chcemy, żeby nas co poniektórzy zjedli za
>niepodzielenie się przepisem (na przykład ja, groźna wkn, ooo!)
>A o meksykańskiej to ja chętnie posłucham.
>
>Wkn :-)))))

a jakby co (np dodawanie wegety etc) to ja zawsze sluze slupem.

Krysia

P.S. Moze kto zyczliwy wytlumaczy, ja nie mam sily
>

K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-06 18:06:02

Temat: Re: witam
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> P.S. Moze kto zyczliwy wytlumaczy, ja nie mam sily
Tych co nie tna postów i pisza w nadmiarze [gupoty] spotyka po jakims
czasie zasluzona kara i musza chowac sie za slupem u KT co by nie byc
uraczonym zielonym sosem pomidorowym.
pozdr. Jerzy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-06 19:45:41

Temat: Re: witam
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 6 Sep 2001 20:06:02 +0200, "Jerzy" <0...@m...pl>
wrote:

>> P.S. Moze kto zyczliwy wytlumaczy, ja nie mam sily
>Tych co nie tna postów i pisza w nadmiarze [gupoty] spotyka po jakims
>czasie zasluzona kara i musza chowac sie za slupem u KT co by nie byc
>uraczonym zielonym sosem pomidorowym.
>pozdr. Jerzy
>

dlatego JA sie chowam za tym slupem..

KT
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-06 19:55:43

Temat: Re: witam
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 6 Sep 2001 22:03:42 +0200, "Jerzy" <0...@m...pl>
wrote:

>> dlatego JA sie chowam za tym slupem..
>I mam nadzieje, ze trzymasz dla mnie stala miejscówke.
>;-)))
>pozdr. Jerzy
>
a wkupne?

K

K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-06 20:03:42

Temat: Re: witam
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> dlatego JA sie chowam za tym slupem..
I mam nadzieje, ze trzymasz dla mnie stala miejscówke.
;-)))
pozdr. Jerzy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kopytka wyszły mi pyszne
Lodowiec
pasta z baklazanow
koniec kurków
peperoni

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »