| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-06 13:55:01
Temat: witamwitam
jestem tu ... znaczy mam nadzieje zostane nowa bywalczynia grupy , gdyz
uwielbiam gotowac. Poza gotowaniem lubie jak gotuje moj "miszczunio
kuchni".
Ja jestem od tradycyjnej kuchni polskiej , on specjalizuje sie w kuchni
chinskiej i meksykanskiej , w zwiazku z tym bylabym baaardzo wdzieczna
za jakies interesujaco smaczne przepisy (chinczyzzna i meksykanska)
tutaj albo na priva , bo jeszcze troche przed nami , a kuchnia polska
nie ma przede mna prawie tajemnic ;-)
z pozdrowieniami
matka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-06 15:28:15
Temat: Re: witam
Użytkownik "Anka P." <p...@u...pl> napisał w wiadomości
news:9n7v71$3hb$1@news.tpi.pl...
a kuchnia polska
> nie ma przede mna prawie tajemnic ;-)
>
> z pozdrowieniami
> matka
Mamuśko a gdzie wkupne?
pozdrawiam
Basia
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-06 15:37:59
Temat: Re: witam
Użytkownik Anka P. <p...@u...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9n7v71$3hb$...@n...tpi.pl...
> witam
>
> jestem tu ... znaczy mam nadzieje zostane nowa bywalczynia grupy , gdyz
> uwielbiam gotowac. Poza gotowaniem lubie jak gotuje moj "miszczunio
> kuchni".
> Ja jestem od tradycyjnej kuchni polskiej , on specjalizuje sie w kuchni
> chinskiej i meksykanskiej , w zwiazku z tym bylabym baaardzo wdzieczna
> za jakies interesujaco smaczne przepisy (chinczyzzna i meksykanska)
> tutaj albo na priva , bo jeszcze troche przed nami , a kuchnia polska
> nie ma przede mna prawie tajemnic ;-)
>
coooo? jakiego priwa? my się tu nie chowamy z przepisami. Wszystko piszemy
na grupę, a nie na priwa, jak nie chcemy, żeby nas co poniektórzy zjedli za
niepodzielenie się przepisem (na przykład ja, groźna wkn, ooo!)
A o meksykańskiej to ja chętnie posłucham.
Wkn :-)))))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-06 16:09:04
Temat: Re: witam> > jestem tu ... znaczy mam nadzieje zostane nowa bywalczynia grupy , gdyz
> > uwielbiam gotowac. Poza gotowaniem lubie jak gotuje moj "miszczunio
> > kuchni".
> > Ja jestem od tradycyjnej kuchni polskiej , on specjalizuje sie w kuchni
> > chinskiej i meksykanskiej , w zwiazku z tym bylabym baaardzo wdzieczna
> > za jakies interesujaco smaczne przepisy (chinczyzzna i meksykanska)
> > tutaj albo na priva , bo jeszcze troche przed nami , a kuchnia polska
> > nie ma przede mna prawie tajemnic ;-)
> >
> coooo? jakiego priwa? my się tu nie chowamy z przepisami. Wszystko piszemy
> na grupę, a nie na priwa, jak nie chcemy, żeby nas co poniektórzy zjedli za
> niepodzielenie się przepisem (na przykład ja, groźna wkn, ooo!)
> A o meksykańskiej to ja chętnie posłucham.
no to podeślę przepis kumpla. Sam nie robiłem, ale wygląda OK.
Atun a la varacruzana
deklaracja zmiennych
30 dag tuńczyka w oleju
pół dużej lub jedna mała cebula drobno pokrojona
1 ząbek czosnku na drobno
5 dużych pomidorów w kostkę.
kilka odrostów gładkiej pietruszki, nać im było. Posiekanych
15 dag rodzynek
15 dag oliwek bezpestkowych
1-2 łyżeczki chile na winie (czili jakie się ma)
oliwa do smażenia
sól
algorytm
cebula+czosnek+olej+patelnia+smażenie 120 sekund
+pomidory+gotować 360 sekund
tuńczyka odoleić, rozdrobnić i wciepnąć do ww patelni, następne 360
sekund gotować
ciapka powinna być dość gęsta, ale nie sucha
Wbijać z tortillas. Jak w wersji północnomeksykańskiej to tortilla ==
naleśnik (prawie)
Przepis kieeedyś już podawałem.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-06 16:11:52
Temat: Re: witam
Użytkownik Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@z...fu-berlin.de...
> > A o meksykańskiej to ja chętnie posłucham.
>
> no to podeślę przepis kumpla. Sam nie robiłem, ale wygląda OK.
>
> Atun a la varacruzana
>
>
> Wbijać z tortillas. Jak w wersji północnomeksykańskiej to tortilla ==
> naleśnik (prawie)
> Przepis kieeedyś już podawałem.
>
Dobra, ja dziękować, mexicanas muczias gracias, czy diabli wiedzą jak to się
pisze. Bedę walczyć z przepisem :-))
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-06 17:11:34
Temat: Re: witam
>>
>coooo? jakiego priwa? my się tu nie chowamy z przepisami. Wszystko piszemy
>na grupę, a nie na priwa, jak nie chcemy, żeby nas co poniektórzy zjedli za
>niepodzielenie się przepisem (na przykład ja, groźna wkn, ooo!)
>A o meksykańskiej to ja chętnie posłucham.
>
>Wkn :-)))))
a jakby co (np dodawanie wegety etc) to ja zawsze sluze slupem.
Krysia
P.S. Moze kto zyczliwy wytlumaczy, ja nie mam sily
>
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-06 18:06:02
Temat: Re: witam> P.S. Moze kto zyczliwy wytlumaczy, ja nie mam sily
Tych co nie tna postów i pisza w nadmiarze [gupoty] spotyka po jakims
czasie zasluzona kara i musza chowac sie za slupem u KT co by nie byc
uraczonym zielonym sosem pomidorowym.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-06 19:45:41
Temat: Re: witamOn Thu, 6 Sep 2001 20:06:02 +0200, "Jerzy" <0...@m...pl>
wrote:
>> P.S. Moze kto zyczliwy wytlumaczy, ja nie mam sily
>Tych co nie tna postów i pisza w nadmiarze [gupoty] spotyka po jakims
>czasie zasluzona kara i musza chowac sie za slupem u KT co by nie byc
>uraczonym zielonym sosem pomidorowym.
>pozdr. Jerzy
>
dlatego JA sie chowam za tym slupem..
KT
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-06 19:55:43
Temat: Re: witamOn Thu, 6 Sep 2001 22:03:42 +0200, "Jerzy" <0...@m...pl>
wrote:
>> dlatego JA sie chowam za tym slupem..
>I mam nadzieje, ze trzymasz dla mnie stala miejscówke.
>;-)))
>pozdr. Jerzy
>
a wkupne?
K
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-06 20:03:42
Temat: Re: witam> dlatego JA sie chowam za tym slupem..
I mam nadzieje, ze trzymasz dla mnie stala miejscówke.
;-)))
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |