Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia witam i o zoltko pytam:)

Grupy

Szukaj w grupach

 

witam i o zoltko pytam:)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-04-30 07:19:38

Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)
Od: "Piotr Kosela" <p...@b...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson wrote:
>> Dresiarze to osbnicy ubierajacy sie na codzien w dresy. Bandziory.
>> Chodzenie w dresach uzasadniane jest wygoda, przejete podobno
>> zostalo od rosyjskiej mafii. Dresy powinny byc drogie, np. adidasa.
> jeszcze trzeba miec czapeczke i buciki uzupelniajace stroj

I kark szerszy od glowy. A miedzy uszami pusto, zeby dzwiek (basy znaczy)
lepiej sie odbijal w rasowanym maluchu (spojlery, ciemne szyby, kolorek
obowiazkowo zólty).

--
Pzdr
Pe Ka
Jezeli odpowiadasz bezposrednio usun co trzeba z adresu!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-04-30 07:24:03

Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)
Od: c...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

> <c...@p...onet.pl> wrote:
>
>
> > Maki do zup-kremow? Bleee...
>
>
> Przepraszam, moze sie nie znam, ale jak mozna zrobic zupe-krem bez
> maki?!
>

Przepraszam, moze ja tez sie nie znam, ale jak mozna robic zupe-krem z maka?
Kazdy ma swoje metody, ja nigdy nie robilem z maka.

Wracajac do przepisu, ktory mialem tu podac. Po powrocie do domu okazalo sie,
ze przepis jest u moich rodzicow. Bylo juz pozno, wiec oszczedzilem sobie
jechania do nich. Pamietam, ze przepis o ktorym mowa byl w ktorejs "Kuchni"
sprzed ladnych paru lat. Moge go przytoczyc z pamieci, ale pamiec mam dobra
lecz krotka, wiec pewnie cos pokrece zwlaszcza jesli chodzi o ilosci
skladnikow. Generalnie zupe robilo sie mniej wiecej tak:
1. ugotowac wloszczyzne bez marchewki z (tu strzal) okolo 400-500g brokulow w
dosc malej ilosci wody. lekko posolic, popieprzyc.
2. zmiksowac to wszystko
3. odlac troche zupki, przestudzic troche dolac 200 ml smietamy, 4 zoltka, 2
lyzki masla (znowu przytaczam z pamieci) zamieszac,
4. Zmiksowac zupe razem z ta czescia ze smietana, zoltkiem i maslem, zagotowac,
doprawic, podawac z grzankami.

Jesli ktos pamieta albo ma pod reka ten przepis to prosze mnie poprawic.
pozdrawiam
Chalek

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-30 07:43:24

Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)
Od: "efa" <p...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora



> Przepraszam, moze sie nie znam, ale jak mozna zrobic zupe-krem bez
> maki?!
>
> Wladyslaw


...dodajac ziemniaki..

pozdroofka ewa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-30 08:05:29

Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik izabela Sowula napisał:
>>Of course ;-) == ofkorsik
>
w pismie Of course = ofc ;-)



--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-30 08:09:03

Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Uz.ytkownik Krysia Thompson napisa?:

>
>
> jeszcze trzeba miec czapeczke i buciki uzupelniajace stroj
>
> Trys
> K.T. - starannie opakowana
>
Od siebie dodam bizuterie w postaci grubego zlotego lancucha na szyje,
cos takiego jak lancuch od korka przy wannie albo grubsze oraz piekne
okulary sloneczne noszone nawet w nocy ;)


--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet za;b bywa wstawiony

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-30 08:11:08

Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Wladyslaw Los napisał:
> <c...@p...onet.pl> wrote:
>
>
>
>>Maki do zup-kremow? Bleee...
>
>
>
> Przepraszam, moze sie nie znam, ale jak mozna zrobic zupe-krem bez
> maki?!
>
> Wladyslaw

Nigdy nie dodaje do zup - krem maki, zawsze miksuje warzywa, dodaje
zoltko, odrobine smietany i odrobine mleka oraz masla troche.

--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-30 08:23:29

Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)
Od: "Kruszynka" <l...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:1fu7acc.1bs2tyq1mm4fwgN%wlos@tele.com.pl...
> > A co to znaczy "debesciarskie" ?
>
> "Najlepsze" w slangu dresiarzy.

W slangu dresiarzy to mowi sie bardziej wieziennie: GITES :))
Ogolnie rzecz biorac tu jest charakternie :)))

Kruszyna
--
"Primum non stresere... "

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-30 08:24:44

Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)
Od: "Kruszynka" <l...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Uzytkownik "Piotr Kosela" <p...@b...wp.pl> napisal w wiadomosci
news:b8ntf0$95c$1@nemesis.news.tpi.pl...
> I kark szerszy od glowy. A miedzy uszami pusto, zeby dzwiek (basy znaczy)
> lepiej sie odbijal w rasowanym maluchu (spojlery, ciemne szyby, kolorek
> obowiazkowo zólty).

I baaardzo droga komore. Niejedna najlepiej.

Kruszyna
--
"Primum non stresere... "

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-30 08:37:38

Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)
Od: "Piotr Kosela" <p...@b...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Kruszynka wrote:
> I baaardzo droga komore. Niejedna najlepiej.

Kiedys jeszcze kineskopy pod pachami, ale Piaseczno juz nie produkuje, no to
arbuzy ;-)))

--
Pzdr
Pe Ka
Jezeli odpowiadasz bezposrednio usun co trzeba z adresu!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-30 10:44:00

Temat: Re: witam i o zoltko; OT o dresiarstwie dla Ewy i zainteresowanych
Od: "Piotr Kosela" <p...@b...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Zowisia wrote:
> No to cytacik taki ... specjalnie dla zagramanicznych ...:)))
>
> *****
> Znalezione na grupie pl.regionalne.warszawa:
>
> -= BEGIN forwarded message =-
>
> Subject: Rzeczy, które robisz w Warszawie będąc dresem
> From: Paweł Paroń <p...@f...lublin.pl>
> Newsgroups: pl.regionalne.warszawa
> Reply-To: p...@f...lublin.pl

No, no. PP urasta do klasyka ;-) To już druga grupa dzisiaj, na której widzę
ten cyctat.
Ciekawe czy wie o tym...

--
Pzdr
Pe Ka
Jeżeli odpowiadasz bezpośrednio usuń co trzeba z adresu!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 3 . [ 4 ] . 5 . 6


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

RE: Niedobre jedzenie-do dyskusji :-)
RE: Pytanie do tych, co hen, za granicą... :)
jak sie cieszę :)
LUDZIE !!!! MAGDALENA B. wrocila !!!!!
Polenta

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »