| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-30 07:19:38
Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)Krysia Thompson wrote:
>> Dresiarze to osbnicy ubierajacy sie na codzien w dresy. Bandziory.
>> Chodzenie w dresach uzasadniane jest wygoda, przejete podobno
>> zostalo od rosyjskiej mafii. Dresy powinny byc drogie, np. adidasa.
> jeszcze trzeba miec czapeczke i buciki uzupelniajace stroj
I kark szerszy od glowy. A miedzy uszami pusto, zeby dzwiek (basy znaczy)
lepiej sie odbijal w rasowanym maluchu (spojlery, ciemne szyby, kolorek
obowiazkowo zólty).
--
Pzdr
Pe Ka
Jezeli odpowiadasz bezposrednio usun co trzeba z adresu!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-30 07:24:03
Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)> <c...@p...onet.pl> wrote:
>
>
> > Maki do zup-kremow? Bleee...
>
>
> Przepraszam, moze sie nie znam, ale jak mozna zrobic zupe-krem bez
> maki?!
>
Przepraszam, moze ja tez sie nie znam, ale jak mozna robic zupe-krem z maka?
Kazdy ma swoje metody, ja nigdy nie robilem z maka.
Wracajac do przepisu, ktory mialem tu podac. Po powrocie do domu okazalo sie,
ze przepis jest u moich rodzicow. Bylo juz pozno, wiec oszczedzilem sobie
jechania do nich. Pamietam, ze przepis o ktorym mowa byl w ktorejs "Kuchni"
sprzed ladnych paru lat. Moge go przytoczyc z pamieci, ale pamiec mam dobra
lecz krotka, wiec pewnie cos pokrece zwlaszcza jesli chodzi o ilosci
skladnikow. Generalnie zupe robilo sie mniej wiecej tak:
1. ugotowac wloszczyzne bez marchewki z (tu strzal) okolo 400-500g brokulow w
dosc malej ilosci wody. lekko posolic, popieprzyc.
2. zmiksowac to wszystko
3. odlac troche zupki, przestudzic troche dolac 200 ml smietamy, 4 zoltka, 2
lyzki masla (znowu przytaczam z pamieci) zamieszac,
4. Zmiksowac zupe razem z ta czescia ze smietana, zoltkiem i maslem, zagotowac,
doprawic, podawac z grzankami.
Jesli ktos pamieta albo ma pod reka ten przepis to prosze mnie poprawic.
pozdrawiam
Chalek
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 07:43:24
Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)
> Przepraszam, moze sie nie znam, ale jak mozna zrobic zupe-krem bez
> maki?!
>
> Wladyslaw
...dodajac ziemniaki..
pozdroofka ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 08:05:29
Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)Użytkownik izabela Sowula napisał:
>>Of course ;-) == ofkorsik
>
w pismie Of course = ofc ;-)
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 08:09:03
Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)Uz.ytkownik Krysia Thompson napisa?:
>
>
> jeszcze trzeba miec czapeczke i buciki uzupelniajace stroj
>
> Trys
> K.T. - starannie opakowana
>
Od siebie dodam bizuterie w postaci grubego zlotego lancucha na szyje,
cos takiego jak lancuch od korka przy wannie albo grubsze oraz piekne
okulary sloneczne noszone nawet w nocy ;)
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet za;b bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 08:11:08
Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)Użytkownik Wladyslaw Los napisał:
> <c...@p...onet.pl> wrote:
>
>
>
>>Maki do zup-kremow? Bleee...
>
>
>
> Przepraszam, moze sie nie znam, ale jak mozna zrobic zupe-krem bez
> maki?!
>
> Wladyslaw
Nigdy nie dodaje do zup - krem maki, zawsze miksuje warzywa, dodaje
zoltko, odrobine smietany i odrobine mleka oraz masla troche.
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 08:23:29
Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:1fu7acc.1bs2tyq1mm4fwgN%wlos@tele.com.pl...
> > A co to znaczy "debesciarskie" ?
>
> "Najlepsze" w slangu dresiarzy.
W slangu dresiarzy to mowi sie bardziej wieziennie: GITES :))
Ogolnie rzecz biorac tu jest charakternie :)))
Kruszyna
--
"Primum non stresere... "
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 08:24:44
Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)Uzytkownik "Piotr Kosela" <p...@b...wp.pl> napisal w wiadomosci
news:b8ntf0$95c$1@nemesis.news.tpi.pl...
> I kark szerszy od glowy. A miedzy uszami pusto, zeby dzwiek (basy znaczy)
> lepiej sie odbijal w rasowanym maluchu (spojlery, ciemne szyby, kolorek
> obowiazkowo zólty).
I baaardzo droga komore. Niejedna najlepiej.
Kruszyna
--
"Primum non stresere... "
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 08:37:38
Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)Kruszynka wrote:
> I baaardzo droga komore. Niejedna najlepiej.
Kiedys jeszcze kineskopy pod pachami, ale Piaseczno juz nie produkuje, no to
arbuzy ;-)))
--
Pzdr
Pe Ka
Jezeli odpowiadasz bezposrednio usun co trzeba z adresu!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 10:44:00
Temat: Re: witam i o zoltko; OT o dresiarstwie dla Ewy i zainteresowanychZowisia wrote:
> No to cytacik taki ... specjalnie dla zagramanicznych ...:)))
>
> *****
> Znalezione na grupie pl.regionalne.warszawa:
>
> -= BEGIN forwarded message =-
>
> Subject: Rzeczy, które robisz w Warszawie będąc dresem
> From: Paweł Paroń <p...@f...lublin.pl>
> Newsgroups: pl.regionalne.warszawa
> Reply-To: p...@f...lublin.pl
No, no. PP urasta do klasyka ;-) To już druga grupa dzisiaj, na której widzę
ten cyctat.
Ciekawe czy wie o tym...
--
Pzdr
Pe Ka
Jeżeli odpowiadasz bezpośrednio usuń co trzeba z adresu!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |