| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-30 10:50:57
Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)> Uzytkownik "Piotr Kosela" <p...@b...wp.pl> napisal w wiadomosci
> news:b8ntf0$95c$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > I kark szerszy od glowy. A miedzy uszami pusto, zeby dzwiek (basy znaczy)
> > lepiej sie odbijal w rasowanym maluchu (spojlery, ciemne szyby, kolorek
> > obowiazkowo zólty).
>
> I baaardzo droga komore. Niejedna najlepiej.
>
Koniecznie BMW lub Mercedes najwyzszej klasy.
Podobno na nasz rynek specjalnie wypuszczono wersje ze szklanymi drzwiami od
strony kierowcy - zeby bylo widac w calosci pasek na dresie ;)
Pozdrawiam,
Ania
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-30 10:53:45
Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)> Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> wrote:
>
>
> > A co to znaczy "debesciarskie" ?
>
> "Najlepsze" w slangu dresiarzy.
>
> Wladyslaw
Osmiele sie twierdzic, ze "dresiarz" jest okresleniem slangowym, a podobno
zwalczasz slang, Wladyslawie?
Pozdrawiam,
Ania
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 12:23:33
Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)Użytkownik <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3981.00000b7a.3eafaa90@newsgate.onet.pl...
> Koniecznie BMW lub Mercedes najwyzszej klasy.
> Podobno na nasz rynek specjalnie wypuszczono wersje ze szklanymi drzwiami
od
> strony kierowcy - zeby bylo widac w calosci pasek na dresie ;)
Och, jak moglas! TRZY paski, TRZY :)))
Kruszyna
--
"Primum non stresere... "
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 14:34:32
Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)walkie! <w...@w...net.pl> wrote:
> Nigdy nie dodaje do zup - krem maki, zawsze miksuje warzywa, dodaje
> zoltko, odrobine smietany i odrobine mleka oraz masla troche.
To nie sa wtedy zupy-kremy , ale zupy-puree (ze zmiksowanych warzyw) lub
zupy-veloute (zageszczone zoltkiem i smietana). Zupa-krem z definicji
zageszczana jest zasmazka z maki lub tzw. chudym beszamelem.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 14:34:33
Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)<a...@p...onet.pl> wrote:
> Osmiele sie twierdzic, ze "dresiarz" jest okresleniem slangowym, a podobno
> zwalczasz slang, Wladyslawie?
Nie zwalczam, o ile uzywany jest zgodnie z zasada decorum.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 15:08:31
Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)Użytkownik Wladyslaw Los napisał:
>>Nigdy nie dodaje do zup - krem maki, zawsze miksuje warzywa, dodaje
>>zoltko, odrobine smietany i odrobine mleka oraz masla troche.
>
>
> To nie sa wtedy zupy-kremy , ale zupy-puree (ze zmiksowanych warzyw) lub
> zupy-veloute (zageszczone zoltkiem i smietana). Zupa-krem z definicji
> zageszczana jest zasmazka z maki lub tzw. chudym beszamelem.
>
> Wladyslaw
O to przepraszam, nie wiedzialam. W takim razie chyba nie lubie zup-krem.
Myslalam ze, to co jem to zupa - krem a tu prosze. A swoja droga, w
zyciu nie spotkalam jeszcze nikogo kto ladowal make do zupy... ale ja
krotko zyje ;)
W kazdym badz razie, dziekuje Wladyslawie za wyprostowanie moich mysli :-)
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 15:08:39
Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:3EAFE6EF.60404@wroclaw.net.pl...
> Myslalam ze, to co jem to zupa - krem a tu prosze. A swoja droga, w
> zyciu nie spotkalam jeszcze nikogo kto ladowal make do zupy... ale ja
> krotko zyje ;)
Cale zycie laduje make do zupy (w postaci zasmazki), dziewcze mlode :)) Smak
bardzo dobry, maki nic nie czuc, zupa jak najbardziej udana ;)
Kruszyna
(mrugajac)
--
"Primum non stresere... "
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 15:21:38
Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)Użytkownik Kruszynka napisał:
> Cale zycie laduje make do zupy (w postaci zasmazki), dziewcze mlode :)) Smak
> bardzo dobry, maki nic nie czuc, zupa jak najbardziej udana ;)
>
> Kruszyna
> (mrugajac)
>
E nie, to ja wole zupke zageszczac puree warzywnym, smietanka, mlekiem
lub maslem :-)
Mlode nie mlode zasmazka mowie stanowcze nie! Ja zasmazki uzywam tylko
do beszamelu i do kapusty zasmazanej mlodej.
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 15:23:17
Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:3EAFEA02.1010306@wroclaw.net.pl...
> E nie, to ja wole zupke zageszczac puree warzywnym, smietanka, mlekiem
> lub maslem :-)
> Mlode nie mlode zasmazka mowie stanowcze nie! Ja zasmazki uzywam tylko
> do beszamelu i do kapusty zasmazanej mlodej.
nie no, smietane i maslo to tez daje, nie sama make oczywiscie :) Czasami
sie obywam sie bez maki, ale czesciej ja dodaje. Pure warzywnego musze sie
na razie wyrzec, bo nie mam miksera, bu, i pieniedzy na mikser tez nie,
buuuu ;)
Nie ma jak zasmazka. Dobra zasmazka nie jest zla ;))
Kruszyna
(jedna noga poza firma, druga juz prawie w kuchni)
--
"Primum non stresere... "
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-30 15:47:46
Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)Użytkownik Kruszynka napisał:
> nie no, smietane i maslo to tez daje, nie sama make oczywiscie :) Czasami
> sie obywam sie bez maki, ale czesciej ja dodaje. Pure warzywnego musze sie
> na razie wyrzec, bo nie mam miksera, bu, i pieniedzy na mikser tez nie,
> buuuu ;)
> Nie ma jak zasmazka. Dobra zasmazka nie jest zla ;))
>
> Kruszyna
> (jedna noga poza firma, druga juz prawie w kuchni)
Hmmm to ja bym zrobila tak ze bym wziela w rondelku w malej ilosci
osolonej wody gotowala warzywa az do miekkosci i potem je widelcem
rozpackala. Ja miksera tez nie mam, w sensie mam ale musi byc na strychu
bo....(dluga historia) i kupilam sobie cos takiego co sie nazywa Papas
Hand, taki reczny kreciolek z nozykami co wszystko na miazge rozceira,
kosztuje to to jakies 20 zl w sklepach gospodarczych :-)
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |