« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-11-03 21:00:36
Temat: z czym boczniaki?Witam!
Mam zamiar przygotować smażone boczniaki. Z czym je podawać? Solo?
Dziękuje za odpowiedzi
Olka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-11-03 22:51:57
Temat: Re: z czym boczniaki?
Użytkownik "Olka_KN" <o...@i...pl> napisał w wiadomości
news:cmbh83$jbs$2@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam!
> Mam zamiar przygotować smażone boczniaki. Z czym je podawać? Solo?
> Dziękuje za odpowiedzi
jak kotlety
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-03 22:59:32
Temat: Re: z czym boczniaki?usmaż jak zwykłe schabowe z "biciem" oczywiście:)
pzdr,
artur
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-04 06:39:54
Temat: Re: z czym boczniaki?
Użytkownik "ArturS." <a...@a...pl_USUN_TO> napisał w wiadomości
news:cmbo3f$g7o$1@nemesis.news.tpi.pl...
> usmaż jak zwykłe schabowe z "biciem" oczywiście:)
>
Z 'biciem " nie radze ,rozleca sie ,wymoczyc w mleku i potem rzeczywiscie
jak schabowe .Pierwszy raz jak zrobilem, to rodzinka sie nabrala ,mozna
jeszcze flaczki robic
Pozdr
juras
> pzdr,
> artur
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-04 06:47:24
Temat: Re: z czym boczniaki?Użytkownik Olka_KN napisał:
> Witam!
> Mam zamiar przygotować smażone boczniaki. Z czym je podawać? Solo?
> Dziękuje za odpowiedzi
>
> Olka
>
>
>
ja dusze z cebulka na masle. jak miekkie zaprawiam smietana.
najbardziej lubie te boczniaki albo jako sos do makaronu albo z ryzem i
do tego jakies miesko, uduszone w tych grzybkach.
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-04 06:59:09
Temat: Re: z czym boczniaki?
Użytkownik "juras" <j...@m...ru> napisał w wiadomości
news:cmcj0t$shm$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Z 'biciem " nie radze ,rozleca sie ,wymoczyc w mleku i potem rzeczywiscie
> jak schabowe .
A niech mi ktoś powie łaskawie, dlaczego w mleku trzeba moczyć? Bo ja się
tego niedwno dowiedziałam i zawsze robiłam bez moczenia... I bardzo dobre
były.
Pozdrawiam, Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-04 07:33:49
Temat: Re: z czym boczniaki?
Użytkownik "Gusiek" <a...@W...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cmck6o$47b$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "juras" <j...@m...ru> napisał w wiadomości
> news:cmcj0t$shm$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >
> > Z 'biciem " nie radze ,rozleca sie ,wymoczyc w mleku i potem
rzeczywiscie
> > jak schabowe .
>
> A niech mi ktoś powie łaskawie, dlaczego w mleku trzeba moczyć? Bo ja się
> tego niedwno dowiedziałam i zawsze robiłam bez moczenia... I bardzo dobre
> były.
Trzeba porozmawiac z technologami zywnosci, ja o tym dowiedzialem sie
wlasnie od takiego pana, z firmy ktora zaczela wprowadzac boczniaki na rynek
.Ma to jakies uzasadnienie i technologiczne i smakowe jednoczesnie.Niektore
ryby tez mocze w mleku .W kuchni wazny jest SMAK, jak powstaje, to czasami
bardzo jednostkowe wrazenienie ,ale wymyslilem -:))))
Pozdrawiam i milego dnia zycze
juras
> Pozdrawiam, Agata
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-04 07:41:44
Temat: Re: z czym boczniaki?
Użytkownik "juras" <j...@m...ru> napisał w wiadomości
news:cmcm00$d3v$1@atlantis.news.tpi.pl...
W kuchni wazny jest SMAK, jak powstaje, to czasami
> bardzo jednostkowe wrazenienie ,ale wymyslilem -:))))
Ahaaaa.... :) No dobrze, to namoczę następną razą ;)
Pozdrawiam, Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-04 10:40:28
Temat: Re: z czym boczniaki?On Thu, 04 Nov 2004 07:47:24 +0100, "walkie!"
<w...@w...wroclaw.net.com.pl> wrote:
>ja dusze z cebulka na masle. jak miekkie zaprawiam smietana.
>najbardziej lubie te boczniaki albo jako sos do makaronu albo z ryzem i
>do tego jakies miesko, uduszone w tych grzybkach.
Brzmi ciekawie. To mieso podsmazasz zanim dodasz grzyby? Z cebula? Bo
taki boczniak to sie chyba szybciej udusi niz mieso?
--
Pozdrawiam, Sabina
(z adresu usun co trzeba)
www.pajacyk.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-04 21:15:15
Temat: Re: z czym boczniaki?Użytkownik Sabinka napisał:
> On Thu, 04 Nov 2004 07:47:24 +0100, "walkie!"
> <w...@w...wroclaw.net.com.pl> wrote:
>
>
>>ja dusze z cebulka na masle. jak miekkie zaprawiam smietana.
>>najbardziej lubie te boczniaki albo jako sos do makaronu albo z ryzem i
>>do tego jakies miesko, uduszone w tych grzybkach.
>
>
> Brzmi ciekawie. To mieso podsmazasz zanim dodasz grzyby? Z cebula? Bo
> taki boczniak to sie chyba szybciej udusi niz mieso?
>
Ja najczesciej robie z filetem i to filet szybciej dochodzi niz grzyby,
Chronologicznie jest tak:
najpierw cebulka
potem pokrojojne boczniaki
potem kawalki piersi
potem smietana
i jest naprawde smaczne :)
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |