« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-06-14 10:54:34
Temat: Re: zeberka?
Użytkownik "Ana" <a...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:aeci0a$b9s$1@news2.ipartners.pl...
>
> Na grillu maja byc jutro zeberka.
> Ale sie boje ze beda twarde. Znacie jakies cudowne mikstury w ktore by je
> mozna wsadzic na noc coby je zmiekly?
> Wdzieczna z gory
Żeberka są miękkie jak są dobrze otłuszczone... Znaczy trzeba dużo jeść...
Tylko nie wiem, po co je na grill kłaść - toż to kanibalizm - one są do
przytulania. ;-)
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-06-14 10:54:59
Temat: zeberka?
Na grillu maja byc jutro zeberka.
Ale sie boje ze beda twarde. Znacie jakies cudowne mikstury w ktore by je
mozna wsadzic na noc coby je zmiekly?
Wdzieczna z gory
aniaK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-14 11:41:34
Temat: Re: zeberka?On Fri, 14 Jun 2002 12:54:59 +0200, "Ana"
<a...@e...com.pl> wrote:
>
>Na grillu maja byc jutro zeberka.
>Ale sie boje ze beda twarde. Znacie jakies cudowne mikstury w ktore by je
>mozna wsadzic na noc coby je zmiekly?
>Wdzieczna z gory
>aniaK
>
no przecie ugotowac/dusic trzeba. potem pomazac roznymi, namoczyc
w czyms tam i grillowac..od czasu jak podalam nie gotowane takiej
malej dziewczynce co miala wszystkie zeby sprochniale i patrzylam
jak beiudne glodne malenstwo sie meczy ze lzami w oku, gotuje
...cholera wie, kogo tym bede karmic; wole byc przygotowana
Trysia rsb Ani
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-14 12:00:12
Temat: Re: zeberka?Ana <a...@e...com.pl> napisał(a):
>
> Na grillu maja byc jutro zeberka.
> Ale sie boje ze beda twarde. Znacie jakies cudowne mikstury w ktore by je
> mozna wsadzic na noc coby je zmiekly?
> Wdzieczna z gory
> aniaK
Witam,
Oto jedna z propozycji:
półtora kilograma ślicznych żeberek - takich, co to różowe, a i tłuszczu w
nich nie za dużo [ale trochę go musi być]
4 łyżki oleju
marynata:
pół szklanki sosu sojowego
pół łyżki soli zmiękczającej mięso
dwie czubate łyżki miodu
dwie czubate łyżki gęstego, dobrego przecieru pomidorowego
łyżeczka pieprzu cayenne
łyżka mielonego kminku
łyżka słodkiej papryki w proszku
łyżeczka czarnego, zmielonego pieprzu
łyżeczka czosnku w proszku [liofilizowanego] - nie pali się podczas pieczenia
setka wódki
Inne marynaty i mieszanki przypraw możesz znaleźć na mojej skromnej
stroniczce: http://www.mniammniam.pl/dzial.php?d=NG
Mam nadzieję, że będzie smakowało.
pozdr,
grzesio
ps. ale mam kaca dzisiaj, że hej!
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-14 13:26:05
Temat: Re: zeberka?
Użytkownik "Extra Virgine"
> Oto jedna z propozycji:
> Inne marynaty i mieszanki przypraw możesz znaleźć na mojej skromnej
> stroniczce: http://www.mniammniam.pl/dzial.php?d=NG
> Mam nadzieję, że będzie smakowało.
>
> pozdr,
> grzesio
Dzieki!
> ps. ale mam kaca dzisiaj, że hej!
Na kaca kawa z cytryna.
AniaK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |