| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-28 15:02:14
Temat: zeberkaKupilam dzis zeberka i musze przyznac ze za kazdym razem jak je robie
obtaczajac je w mace ale nie robi sie z tego taki pysznawy sosik do
ziemniczkow
Co powinnam poprawic ?
Megi--
--
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-28 15:06:17
Temat: Re: zeberkaMoże za mało mąki?
Albo zrobić zasmażkę z mąki ze smalcem na patelni lub mąkę rozrobić w mleku
i wlać do gotujących się żeberek
Użytkownik "MW" <a...@a...com> napisał w wiadomości
news:as5f6n$2dj$1@gromojar.itpp.pl...
taki pysznawy sosik do
> ziemniczkow
> Co powinnam poprawic ?
>
> Megi--
> --
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-28 15:08:06
Temat: Re: zeberka
MW wrote:
> Kupilam dzis zeberka i musze przyznac ze za kazdym razem jak je robie
> obtaczajac je w mace ale nie robi sie z tego taki pysznawy sosik do
> ziemniczkow
> Co powinnam poprawic ?
>
> Megi--
> --
Ostatnio robiłam żeberka i wygooglowałam mąsę porad
jak zrobić dobry sosik:)
Pozdrawiam,
Mich'ata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-29 11:40:56
Temat: Re: zeberka===========
Moze zaryzykuj i sprobuj bez maki?
Jak je ladnie obsmazysz, a potem dorzucisz sporo
cebuli i wszystkiego innego (czosnek, ziola, sos
sojowy... wg uznania) to po spokojnym duszeniu
przez ok. godzine (az mieso zacznie odchodzic od
kosci) z cebuli zrobi sie sliczny sos. Jego smak i
armat beda bardzo intensywne i naprawde wystarczy
1-2 lyzeczki do polania ziemniakow i zeberek.
Mozna go poprawiac na 100.000 roznych sposobow
(np. koncentratem, winem ect...)
waldek
===========
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-29 15:38:59
Temat: Re: zeberka
Użytkownik "MW" <a...@a...com> napisał w wiadomości
news:as5f6n$2dj$1@gromojar.itpp.pl...
> Kupilam dzis zeberka i musze przyznac ze za kazdym razem jak je robie
> obtaczajac je w mace ale nie robi sie z tego taki pysznawy sosik do
> ziemniczkow
> Co powinnam poprawic ?
>
> Megi--
moze zapominasz je porzadnie na zloto obsmazyc zanim zaczniesz dusic. No i
po obsmazeniu nalac troche wody na patelnie, na ogien i skrupulatnie zebrac
cale przysmazenie - to zadecyduje o kolorze i aromacie sosu duszonego.
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |