« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-09 10:32:41
Temat: ziemniaczki w piekarniku szybka przekaskaw piatek u znajomych zaserwowalem takie cos
jako przekaske przy ogladaniu filmow
wszystkim smakowalo wiec podaje przepis
proporcje nalezy dobrac eksperymentalnie
(ja zawsze tak robie ;-))
Ziemniaki wyszorowane (sredniej wielkosci)przekrojone na pol
boczek wedzony
ser (morski najlepiej, moze byc inny wg uznania)
sosy (wg uznania - ja podalem tatarski (pasowal) i sos z pomidorow z
puszki (hmyyy pychotka wszystkim smakowal -
puszka pomidorow bez skory (najlepsze by byly swierze ale z tym trzeba
poczekac az pomidory beda mialy smak pomidorowy ;-)
do tego srednia posiekana cebula (bardzo drobno) bardzo duzo pieprzu
czarnego i sol
boczek w kostke i przesmazyc na patelni za sie zarumieni
ser utrzec na tarce
ziemniaczki ulozyc na blaszce
na kazda polowke kilka/kilkanascie (zalezy od wielkosci ziemniaka i
gustu) kosteczek przesmazonego boczku
piec az ziemniaki beda miekkie
posypac serem i zapiec az ser sie rozpusci
jesc z sosami raczej bez skory (chociaz sa tacy ktorzy konsumowali razem
ze skora)
smacznego
--
pozdrawiam
marszull
odpowiadajac usun spam z adresu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |