Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia zupy krewetkowe itp

Grupy

Szukaj w grupach

 

zupy krewetkowe itp

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-11-07 11:59:50

Temat: zupy krewetkowe itp
Od: "Maciuros" <m...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Ostatnio zasmakowały mi zupy, które podają w orientalnych restauracjach.
Chciałbym zrobić coś takiego w domku. Najbardziej zależy mi na krewetkowej i
krabowej.
z góry dziękuję i pozdrawiam

Maciuros


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-11-07 12:05:32

Temat: Re: zupy krewetkowe itp
Od: wiku <s...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora



Maciuros wrote:

> Witam
> Ostatnio zasmakowały mi zupy, które podajš w orientalnych restauracjach.
> Chciałbym zrobić co? takiego w domku. Najbardziej zależy mi na krewetkowej i
> krabowej.

jesli lubisz na ostro to polecam ta:
http://www.kuchniachinska.pl/main/przepisy/zupy/zupa
ostramorza.htm

ja dodaje zwykle krewetki z zalewy (a nie tiger jak w przepisie) a
zamiast osmiorniczek daje kalmary
pozdro
wiku
--

http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-10 23:08:01

Temat: Re: zupy krewetkowe itp
Od: "Manatka" <manatka_NO_SPAM@gazeta_NO_SPAM_.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Maciuros" <m...@p...pl> napisał w wiadomości
news:bog1mk$s44$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
> Ostatnio zasmakowały mi zupy, które podają w orientalnych restauracjach.
> Chciałbym zrobić coś takiego w domku. Najbardziej zależy mi na krewetkowej
i
> krabowej.
> z góry dziękuję i pozdrawiam

Krabowa robie tak:
Przygotowuje wywar z warzyw (lub rozpuszczona kostke rosolowa). Gotuje w tym
pokrojone w cienkie paseczki grzyby chinskie. Gdy grzyby juz sa zjadliwie
miekkie, dodaje, pokrojone w mniej wiecej 1,5 centymetrowe odcinki, paluszki
krabowe surimi. Gdy paluszki zaczynaja puchnac dodaje do zupy rozpuszczona w
zimnej wodzie make ziemniaczana (ok. plaskiej malej lyzeczki). Rozbeltuje
jajo lub pol i wlewam na to wszystko,energicznie mieszajc, najlepiej
trzepaczka-miotelka, aby powstaly takie niteczki imitujace drobny makaron.
Zupe doprawiam sosem sojowym i sosem chilli (vifon), posypuje drobno
pokrojonym koperkiem.

Pozdrawiam :)

--
Manatka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kalmary
no to ja znow po prosbie :o)
Było - Orzechy włoskie - co z nich?
tworzenie jadłospisu
TUTORIAL DO SPAGETTI

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »