Szukana fraza: Autor: slawek7 <s...@w...pl>
Znaleziono: 18 wiadomości
2011-02-08 12:04:01 | slawek7 inne posty tego autora
Witam. Mam nadzieję że pomożecie mi bo szukam po tylu forach internetowych a i tak nie mogę tego znaleźć. poszukuje kremu tzw. maslanego z jajkami. Jest to cos podobnego jak krem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Krem maślany z jajkami2011-02-09 11:36:00 | slawek7 inne posty tego autora
Dziękuję Wam wszystkkim za porady. Ten krem z jajkami surowymi dodawanymi do masła robi cukiernai, ktora potem to sprzedaje więc bali by sie chyba o zatrucie jakby cos było nie tak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Krem maślany z jajkami2011-02-09 12:12:29 | slawek7 inne posty tego autora
Dziękuję Wam za odpowiedż. Czy ten krem z jajakami na parze robi sie tak że do ubitych jajek i wystudzonych dodaje się masło czy maśło trzeba ososbno utrzec do białości i potem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Krem maślany z jajkami2011-02-09 17:41:52 | slawek7 inne posty tego autora
Ten wątek na kuchnia.tv zna, bo to mój :-) A to ciekawe z tym zapisem ze nie wolno surowych bo jestem na 99% pewny ze jednak dodaja do masła surowe jajka bo raz sie zdarzyło spotkac zle ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Krem maślany z jajkami2011-02-10 07:43:16 | slawek7 inne posty tego autora
A może oni faktycznie do utartej masy dodaja jajak całe ale w poszku. Z chęcią bym to sporawdził tylko nie mam jaj w proszku. A tak swoja drogą to jaka to moze byc różnica między ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Ciasto jogurtowe2011-02-23 04:49:14 | slawek7 inne posty tego autora
Wielka prośba. Czy może mi ktoś podać przepis na ciasto jogurtowe? Mam jakis przepis i po zrobieniu na jego podstawie ciasta wychodzic, wychodz, ale nie jest to typowe ciasto jogurtowe. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Olej jadalny - parowanie.2011-04-26 10:40:39 | slawek7 inne posty tego autora
Może głupie pytanie. Czy olej paruje po podgrzaniu tak samo jak woda? [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Olej jadalny - parowanie.2011-04-27 07:20:55 | slawek7 inne posty tego autora
A wie krtos w jakiej temperaturze olej paruje? Z tym osadem na okapie to słysząłem inną wersję, ale nie potrafie przypomniejc sobie źródła tych informacji. A pytam o parowanie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Ryż i bakterie2011-07-19 09:54:15 | slawek7 inne posty tego autora
Oglądałem ostatnio program w TV i była tam pokazana prodkcja żywności taka do mikrofalówki, ale to malo istotne. Zastanowiło mnie jedno. Opisywali tam proces przygotowania ryżu i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ryż i bakterie2011-07-20 09:33:27 | slawek7 inne posty tego autora
Ale Ty piszesz, ze bakteria pojawia sie jak ryz się trzyma długo w cieple, a tam było cos zupełnie przeciwnego powiedziane. Mówili że ryżu w ogóle nie powinno sie chłodzic do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia