Szukana fraza: Autor: Witek J <j...@b...uni.lodz.pl>
Znaleziono: 10 wiadomości
2000-08-23 13:06:19 | Witek J inne posty tego autora
Cześć Byłem ostatnio w pewnej knajpie, gdzie za namową znajomego włocha wpałaszowałem spagetti lodowe. Na upalne wprost genialne. Otóz wnoszony tależ był uosobieniem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: szybko i wykwintnie2000-08-28 11:19:01 | Witek J inne posty tego autora
> Posiadanie komputera do czegos chyba zobowiazuje. Jesli ktos ma watpliwosci > czy mleko sie zwazylo czy zwarzylo, czy pisze sie szczegolowo czy > szczegulowo, to przeciez mozna ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wok z telewizora2000-08-28 11:27:36 | Witek J inne posty tego autora
"Grzegorz Drabik" <g...@e...com> zapisuje: > > > Ostatnio widuję w telewizji reklamę woka firmowanego przez chińczyka Ken > > Hom. Wok jest ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak usmażyć zieloną fasolkę... aby była zielona?2000-08-30 09:14:43 | Witek J inne posty tego autora
> A może by ją najpierw na parze (nie traci tak koloru), a potem tylko lekko > obsmażyć ? > Tak sobie tylko pomyślałam ... Słyszałem , że najpierw należy przelać ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak usmażyć zieloną fasolkę... aby była zielona? cz22000-08-30 09:29:50 | Witek J inne posty tego autora
zastanowiłem się jeszcze i przychodzi mi pomysł niegodny jesieni i nieco perwersyjny. Możęe użyć mrożonej fasolki. Na wiosne, gdy zieleniny nie ma za dużo robiąc ryż z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wok z telewizora2000-09-04 12:18:29 | Witek J inne posty tego autora
> Wczoraj widzialem w IKEI taki stalowy, jakies 40 cm srednicy ze > splaszczonym dnem fi ok. 13 cm - taka micha z jedna raczka drewniana jak > w patelni a z drugiej strony z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kuchnia polska i Larousse2000-09-04 12:30:53 | Witek J inne posty tego autora
> Nie tylko w USA. Larousse gastronomique podaje o kuchni polskiej > niemozebne androny. Zaczyna sie to tak: Te wspaniałe wydawnictwa firmowane znakiem Larousse są niezmierzoną ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Moje szybkie ciasto - (makowe)2000-09-05 10:47:16 | Witek J inne posty tego autora
cześć Ja czasami stosuje dosc prosty przepis i bardzo łatwy do wykonania. Składniki 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szkl. maki 1 szkl. maku (niemielonego) 1 łyżeczka proszku do pieczenia ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kurczak po chińsku (?)2000-09-18 06:51:07 | Witek J inne posty tego autora
> To moglo byc zwykle ciasto nalesnikowe, ale zamiast zwyklej maki daje sie > moke kukurydziana, sojowa albo ryzowa (wszystkie do kupienie w > hipermarketach). > Swego czasu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: lasagne2000-09-19 09:15:23 | Witek J inne posty tego autora
janusz chojnacki <j...@p...wp.pl> zapisuje: > Szukam fajnego przepisu na lasagne . Może ktoś z Was jadł coś takiego fajnego i ma > wypróbowany przepis . Będzie mi ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia