Szukana fraza: Autor: Nessie <n...@b...com>
Znaleziono: 133 wiadomości
2004-04-19 18:30:40 | Nessie inne posty tego autora
likaon wrote: > Użytkownik "Nessie" <n...@b...com> napisał w > wiadomości news:40839556.8040601@bez- > >>To, czy mięso ssaka jest ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: nasączanie biszkopta2004-01-18 14:40:52 | Nessie inne posty tego autora
BasiaBjk wrote: > Użytkownik Nessie napisała: > >> Biszkopt od biedy upiec potrafię*. Umiem też wykonać farsz, > > Farsz??? No tak. Ten wsad. Środek. Nadzienie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: rosol2004-01-23 19:47:18 | Nessie inne posty tego autora
> Nessie, to chyba troche odkrecanie kota ogonem, bo czym innym jest kwas > mlekowy w kiszonych ogorkach a czyms innym bakterie gnilne w zepsutej > kielbasie. Ale mowa była o ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: czy obierać pieczarki?2004-02-01 16:58:41 | Nessie inne posty tego autora
BasiaBjk wrote: > Użytkownik Nessie napisał: > >> Wiem, że za chwilę pewnie ktoś mnie zgłosi do kategorii nagłupszego >> pytania tygodnia :/ ... ale czy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: apropos śmietanki i nie majonezowi2004-04-19 16:07:35 | Nessie inne posty tego autora
Ewa (siostra Ani) N. wrote: > Le lundi 19 avril 2004 ŕ 00:50:50, Nessie a écrit : >>Ja też kocham majonez od wczesnego dzieciństwa, sama domowego nie robię, >>bo mi nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Gofry2004-01-18 13:48:12 | Nessie inne posty tego autora
miruk wrote: > Witam > Czy ktos moze podac przepis na chrupiace gofry? A czy mógłby ktoś przybliżyć definicję "chrupiących"? Wam chodzi o takie wafelki, jak do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: dania z ryzu2004-01-18 13:57:32 | Nessie inne posty tego autora
Ewa Miecznikowska wrote: > Szukalam roznych dan z ryzu ale jakos nic odpowiedniego nie znalalzlam. > W sumie to zalezy mi na czyms w miare smacznym, niedrogim i szybkim w > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
nasączanie biszkopta2004-01-18 14:02:29 | Nessie inne posty tego autora
Proszę o informacje, jak wykonać czynność z pozoru tak prostą, jak nasączenie biszkopta płynem wysokoprocentowym. Biszkopt od biedy upiec potrafię*. Umiem też wykonać farsz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: nasączanie biszkopta2004-01-18 14:42:56 | Nessie inne posty tego autora
> Robię tak, że najpierw ubijam śmietanę z cukrem, na końcu dodaję > do niej żelatynę rozpuszczoną w małej ilości ciepłej wody i miksuję > jeszcze chwilę. Dzięki ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: chemia w kuchni...2004-01-18 14:59:08 | Nessie inne posty tego autora
> A gdzie wy stawiacie te granice, do ktorej jest jeszcze ok, a dalej to > syf i beee? Ja po prostu czytam skład. Jeżeli kupny makaron ma skład: semolina + woda, to jak dla mnie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia