Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "balonik75" <b...@p...onet.pl>
Znaleziono: 28 wiadomości





Re: torcik

2003-06-17 13:08:18 | balonik75 inne posty tego autora

a wiecie dlaczego tort nie może mieć dzieci? bo ma roztrzepane jajka ! pozdrawiam. balonik75. (cukiernik z zawodu) jak macie pytania techniczne, to piszcie. co mogę to pomogę! a co ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: torcik

2003-06-17 13:08:34 | balonik75 inne posty tego autora

a wiecie dlaczego tort nie może mieć dzieci? bo ma roztrzepane jajka ! pozdrawiam. balonik75. (cukiernik z zawodu) jak macie pytania techniczne, to piszcie. co mogę to pomogę! a co ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: drożdżówka-jak piec

2003-06-20 19:24:05 | balonik75 inne posty tego autora

nie nakrywaj, bo zaparuje, i taka dziwna będzie, najlepiej, jak to mozliwe, zależy od wyrobu, to odwróć na druga stronę niech odparuje.! a jak małe wyroby bez kruszonki, to możesz ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Zaparzona maka/przypadek matka wynalazku

2003-06-23 17:36:14 | balonik75 inne posty tego autora

kochani! ta metoda z zaparzaniem maki to stare jak świat. są trzy podstawowe metody sporządzania ciasta drożdzowego. jednofazowa, dwufazowa i z zaparzaniem mąki, . nic więc nowego nie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

fasolka szparagowa?

2003-07-11 19:34:35 | balonik75 inne posty tego autora

witam, tak się składa że żona ma taaaaaaaaaaaak wielkie ilości fasolki szparagowej, że aż strach, i nie wiemy jak zakonserwować. najlepiej to by było zamrozić? czy można mrozić? ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

ziemniaki zapiekane

2003-06-09 12:29:28 | balonik75 inne posty tego autora

ja tam ostatnio z żoną ziemniaki z serem zapiekane wcinamy ile wlezie! pokroić na cienkie plastry, obsmażyć, przekładać w prodziżu lub zaroodpornym podsmazoną cebulką. na wierzch ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Peklowac, nie peklowac?

2003-06-17 13:05:59 | balonik75 inne posty tego autora

pewnie że peklować, co za róznicza? prąd czy węgiel? każde mięso peklowane to bóstwo! a co ! balonik75 [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: torcik

2003-06-17 13:44:09 | balonik75 inne posty tego autora

proszek do pieczenia jest bardziej "chemiczny" od sody. możesz zatępować. ale sody troche więcej. jest słabsza od proszku. pamiętaj że zawsze proszek lub sodę mieszaj z ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: jak czyścić elementy kuchenki?

2003-06-18 12:20:45 | balonik75 inne posty tego autora

ja tam w pracy do czyszczenia pieców uzywam domestos. polecam, a jeszcze lepiej wymieszać z ludwikiem. ale uwaga na ręce, najlepiej w rekawicach to robić. po tym zabiegu piec ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: pysznosci...

2003-06-18 19:55:41 | balonik75 inne posty tego autora

ja tam piwo, co by jeszcze bardziej sie chciało jeść. i dalej marzyć o zapiekankach z żółtego sera!, ziemniaczkach ze smietanka i szczypiorkiem, kurczaczkiem pieczonym, boczkiem ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : [ 1 ] . 2 . 3