Szukana fraza: Autor: "zbisa" <z...@z...ita.pwr.wroc.pl>
Znaleziono: 93 wiadomości
2005-04-27 14:28:52 | zbisa inne posty tego autora
> Nawet gdybyś go zjadła (a chyba mało kto tak robi) to i tak zmarnuje sie > to co zostało z bochenka wydrążone żeby zrobic miejsce dla zupy/gulaszu. .... chłop jestem i to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: M jak Milosc - co jedli ?2005-04-27 15:47:56 | zbisa inne posty tego autora
> No to mam pytanie do dobrych gospodyń: co można zrobić z takiego > wydłubanego miąższu chlebowego? jadłem kiedyś takie chlebowo-mięsne kuleczki w zupie przypominającej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: maz, mleko, garnek - ratunku2005-05-05 07:45:26 | zbisa inne posty tego autora
> Mam meza mlekopija. Tyle, ze ten mlekopij jest wybredny i musi sobie mleczko > podgrzac i to na gazie, bo zimne lub z mikrofali jest be. > I za kazdym razem przypala garnek ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: maz, mleko, garnek - ratunku2005-05-05 16:40:19 | zbisa inne posty tego autora
> tak? u mnie sam sie zabil :D Jakis wynalazca stworzyl go z plastikowa > raczka... Za duzy plomien, chcialam garnek podniesc.... eeeeeeeetam.... tak to zabijesz kazdy garnek :-) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Gofrownica2005-05-11 15:37:10 | zbisa inne posty tego autora
> Pamiętam, że ktoś kiedyś pisał tutaj, że dobra jest gofrownica firmy Dezal. > Sprawdź na ich stronie. no fajnie... a czym rózni się wafelnica GOFRY(DEZAL model 301.4) od ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Gofrownica2005-05-11 18:24:16 | zbisa inne posty tego autora
> Głębokością gofra, ciekawe czy rzeczywiście przy ciągłej pracy Gastronom > jest bardziej niezawodny, ale może jest... wielkie dzięki :-) dobra gofrownica dawno już za mna ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Nietuzinowy pomysł na grilla [pytanko]2005-05-18 11:23:35 | zbisa inne posty tego autora
> Zaraz - jak można rozszarpywac jajka? > Wyobraźnia mnie trochę zawodzi :) > A to co mi przychodzi na myśl nie ma nic wspólnego z kuchnią :)) ... i musi, że strasznie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: gotowanie warzyw a ich kolor2005-06-01 18:04:12 | zbisa inne posty tego autora
> Gotować krócej. > A brokuły, to najlepiej w ogóle na parze. a nie pomaga dodanie do wody odrobiny cukru? -- serdeczności! zbisa (Wierny Czytacz Grupy) [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Po trzech latach...2005-06-05 17:44:03 | zbisa inne posty tego autora
> Zmęczona odchodzę na emeryturę. > Żegnajcie łeeeee... podpuszcza :-((( stawiam mój wałek do ciasta przeciwko czemukolwiek... -- serdeczności! zbisa (Wierny Czytacz Grupy) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co sie stalo temu octu?2005-06-10 18:29:22 | zbisa inne posty tego autora
> Postanowilem sobie zrobic ocet winny wg. archiwalnych przepisow grupy, wiec > do skwaśniałego wina dolalem przegotowanej wody tak zeby osiagnac ok. 6%, > zatkalem otwor wata ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia