Szukana fraza: Autor: "Kyllyan" <m...@w...pl.invalid>
Znaleziono: 347 wiadomości
2004-01-25 10:48:30 | Kyllyan inne posty tego autora
> > a semolina to JEST maka. > Różnica między kaszą a mąką polega tylko na grubości mielenia. Nie wiem, > czy jest jakaś definicja określająca maksymalną wielkość ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: semolina2004-01-25 19:58:01 | Kyllyan inne posty tego autora
Stąd też moje pytanie: czy jest jakaś znacząca różnica? > Jest! Kaszka manna jest ze zwykłej przenicy, a semolina jak pisalem z pszenicy durum. -- pozdrawiam :-)) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: semolina2004-01-26 08:44:41 | Kyllyan inne posty tego autora
> > Oj, widzę, że kręcimy się w kółko. EOT. > Więc inaczej. Nie można semoliny zastąpić kaszką manną (hmm, dobrze odmieniam?) -- pozdrawiam :-)) Sławomir J ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kasza jaglana, co to takiego?2004-02-19 13:31:46 | Kyllyan inne posty tego autora
To jest kasza z prosa -- pozdrawiam :-)) Sławomir J Marusiński Gdańsk, GG 5420750 [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Skwarkowy problem2004-02-23 13:20:30 | Kyllyan inne posty tego autora
Przyznam, że problem mnie niejako zdziwił, jako że nigdy skwarków od smalcu nie oddzielam. U mnie to wszysko razem w końcu ląduje na chlebie. -- pozdrawiam :-)) Sławomir J ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Szynka wędzona-jak zrobić soczystą?2004-02-26 11:41:47 | Kyllyan inne posty tego autora
Kup w sklepie to będziesz miała soczystą ;-] A tak poważnie to zbyt wysokie stężenie soli i saletry w marynacie wyciąga soki. Stężenie soli i saletry w marynacie nie może być ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kwaśne mleko2004-03-02 18:30:23 | Kyllyan inne posty tego autora
> Czy teraz sa jeszcze mleka pasteryzowane? Wyłącznie ;-) -- pozdrawiam :-)) Sławomir J Marusiński Gdańsk, GG 5420750 [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sałatka colesław2004-03-18 05:50:58 | Kyllyan inne posty tego autora
Ja poszatkowaną kapustę solę, a następnie mocno wygniatam rękoma (ręcami?). -- pozdrawiam :-)) Sławomir J Marusiński Gdańsk, GG 5420750 [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kaszanka2004-03-18 06:09:27 | Kyllyan inne posty tego autora
> Kiszki wkładamy do wrzącej wody i gotujemy na wolnym ogniu ok. 40 minut. Gotowanie można zastąpić pieczeniem. Pieczemy dwa razy dłużej niż gotujemy. Na 1 kg kaszy dajemy 1 kg ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sałatka colesław2004-03-18 12:33:44 | Kyllyan inne posty tego autora
> Surówki robi się z kapusty *BIAŁEJ*. Wszystkie ?? Jest gotowa do jedzenia natychmiast > po skrojeniu. Bez żadnych cudów z soleniem, moczeniem, czy parzeniem! Może dla ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia