Szukana fraza: Autor: sadyl <s...@p...onet.pl>
Znaleziono: 1539 wiadomości
2002-05-31 22:46:50 | sadyl inne posty tego autora
Barbara Czaplicka wrote: > a mozesz podac przepis? > Moj znajomy potrzebuje solidnego chudniecia. Przepis na zupę ziemniaczaną (a w zasadzie cukrową) zna każde dziecko A ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: podpiwek2002-06-01 09:03:55 | sadyl inne posty tego autora
Podpiwek Kujawski skład: buraki, jęczmień, cykoria, chmiel, cukier i inne sposób przyrządzania: gotować parę minut, wystudzić, dodać drożdze i zabutelkować na kilka dni ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: zyrc2002-06-01 09:10:37 | sadyl inne posty tego autora
Kamas wrote: > Zylc to po kaszubsku galareta z nóżek wieprzowych tzw. "zimne nóżki" po > naszemu :-)) czyli meduza :))) sadyl [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kac - co z tym począć2002-06-14 17:52:09 | sadyl inne posty tego autora
Extra Virgine wrote: > Kace generalnie pochodzi od papierosów, dopiero w dalszej częsci od piwa. > [nie paliłem papierosów już dwa miesiące, a wczoraj chyba mi z paczka > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: wena producentów - nazwy2002-06-14 17:59:51 | sadyl inne posty tego autora
dawnakuchnia wrote: > Dzisiaj zobaczyłam "salceson królewski", kilka dni wcześniej "salceson > dworski" ??????? Nadworny poeta w pobliskiej mi ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jakie macie metraze kuchenne?2002-06-29 06:09:20 | sadyl inne posty tego autora
Rena wrote: > > ja mam skromne 6,1 m2 - kto da wiecej?:) ok. 3,2 m2 + wnęka na zlewozmywak ok 0,6 m2 (własnoręcznie wykuta w ścianie w miejscu pionu kanalizacyjnego) Wszystko ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: zupa/barszcz - odjazd /z pełnym brzuchem2002-06-29 06:27:07 | sadyl inne posty tego autora
"EuGeniusz Dębski" wrote: > 500 ml wegetariańskiego bulionu warzywnego (w proszku) chodzi o 500 ml płynnego bulionu? tyle samego proszku to chyba lekka przesada :)) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pora na ogorki...2002-07-03 21:03:29 | sadyl inne posty tego autora
DosiaJM wrote: > chcialabym zrobic z nich cos wiecej niz tylko malosolne, czy kiszone. > Czy moglibyscie sie pochwalic swoimi przetworami :o) Moja mamusia od jakiegoś czasu robi ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: skad sie biora szumowiny..2002-07-04 16:15:42 | sadyl inne posty tego autora
Krysia Thompson wrote: > Trysia , "elegancka kobieta od Diora, starannie opakowana , ....tralalalala itd Niedługo Trysia zamiast sygnaturki będzie musiała załączać link do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: skad sie biora szumowiny..2002-07-04 16:16:25 | sadyl inne posty tego autora
Marta MJ wrote: > > No wlasnie ... nie takie w spoleczenstwie, ale takie przy gotowaniu rosolu > albo konfitur? Pewnie wiecie ... :)) To tylko zhydrolizowane białko sadyl [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia