Szukana fraza: Autor: "batory" <b...@p...onet.pl>
Znaleziono: 109 wiadomości
2004-01-25 09:33:50 | batory inne posty tego autora
> > Jak jest z rosołem? Dlaczego, o Levi-Straussie!, kwaśne mleko jest > cacy, a kwaśny rosół be? Może to tylko kwestia naszego przyzwyczajenia? > No więc, z mojego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: rosol2004-01-25 10:53:53 | batory inne posty tego autora
> > chcialam powiedziec "takie grube zyly" > > trys > K.T. - starannie opakowana Znaczy się, ten tego, no... Takie te, no Aaaa - tętnice! Pozdrowionka ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sos chrzanowy2004-01-25 13:26:41 | batory inne posty tego autora
1. Na ciepło (np do sztuki mięsa). Zrobić sos beszamelowy (od biedy może być z torebki), dodać chrzanu wedle gustu. Czosnek IMHO zbędny tu jest 2. Na zimno (do mięs na zimno i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: rosol2004-01-25 14:21:58 | batory inne posty tego autora
> > Uzytkownik "Krysia Thompson" > <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w wiadomosci > news:g706105gokqlqfhm0upsi2pvvnm10ahglu@4ax.c om... > > On Sat, ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chianti2004-01-25 18:53:25 | batory inne posty tego autora
> > Nie przesadzaj. Za kilkanaście złotych można kupić całkiem przyzwoite > wino. > > > > Wino, nawet wybitnie gówniane, nie psuje się w paręneście dni > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sos chrzanowy2004-01-26 10:16:57 | batory inne posty tego autora
> > wlasnie, jak zrobic sos chrzanowy? bo dalam smietanke dodalam chrzanu ale > > jakos mi nie wyszlo:(( > > wejdz tutaj: http://kuchniadomowa.webpark.pl/index1.htm ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co z resztką kurczaka2004-01-27 09:05:28 | batory inne posty tego autora
Mięsko z kurczaka pokroić w kostkę. Ugotować 3/4 kubka ryżu. Mięsko pomieszać z ryżem, dodać garstkę rodzynek, nieco zielonego groszku z puszki. Włożyć do naczynia do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
melka albo fitka2004-01-28 16:29:47 | batory inne posty tego autora
Przypomniała mia się zupka, którą zdarzało mi się robić w ciężkich czasach. Znano ją w rodzinie mojego męża pod nazwą melka, w mojej - fitka. Na osolony wrzątek wrzucamy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: koniec miesiąca...2004-01-28 16:35:35 | batory inne posty tego autora
> > A tak w ogóle. Co macie do mortadeli? To przecież szalchetna wędlina i > raczej do jedzenia nasurowo niż do smażenia. > > Władysław W którym miejscu tak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jakie wino??2004-01-29 13:12:55 | batory inne posty tego autora
> > Wiesz, ja zmieniłabym koncepcję obiadu: > Marzenka nie pytała się o koncepcję obiadu, tylko o wino. Ale zgadzam się, że jeśli kapuśniak to ta kapusta do drugiego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia