Szukana fraza: Autor: BasiaBjk <b...@q...pl>
Znaleziono: 718 wiadomości
2004-11-12 21:42:34 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik Ruua napisał: > jak zrobic bez zelatyny? Bardzo prosto. Ser, masło, żółtka utarte z cukrem. Bakalie. Często robiłam taki sernik, zawsze bez żelatyny i zawsze był ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sernik na zimno2004-11-12 21:51:12 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik Ruua napisał: >>Bardzo prosto. Ser, masło, żółtka utarte z cukrem. Bakalie. > > > ser bialy czy homogenizowany? Biały, musi byc bardzo dobry i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sernik na zimno2004-11-12 21:57:59 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik Ruua napisał: > dzieeeeki:) Ależ proszę :) Do masy serowej daj otartą skórkę z wyszorowanej cytryny, rodzynki, orzechy, lepsze laskowe od włoskich mz, wanilię ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sernik na zimno2004-11-12 23:03:00 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik Katarzyna Kulpa napisał: > a taki trzykrotnie mielony ze sklepu ujdzie? Pewnie ujdzie. Generalnie mam średnie zaufanie do wszelkich produktów już mielonych, ser to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sernik na zimno2004-11-12 23:07:08 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik Katarzyna Kulpa napisał: > i on zastyga sam z siebie? naprawde? > kurcze, a ja tak nie lubie tego posmaku zelatynki. musze sprobowac zrobic > bez. No pewnie. Odkąd ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: co zrobić z rajskich jabłek2004-11-14 10:31:11 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik marek napisał: > mam całš jabłonkę w owocach, nic nie wygooglowałem > czy co? można z tych jabłuszek zorbić? Zakandyzuj - dekoracyjne i smakowite. -- pa ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przepraszam, off topic, NTG i w ogóle SPAM, ale ucieszyło to mnie i muszę się pochwalić2004-11-16 13:56:27 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik Lia napisał: > Chyba nie chcesz porównywać wyników z telezabawy w TVN i testu Mensy... > Choć i test Mensy w kręgach naukowych za miarodajne badanie IQ nie jest ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: cukier rafinowany2004-11-16 14:01:35 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik Kasiek napisał: > Poproszono mnie o zakup cukru rafinowanego > To podobno odmiana cukru o wiekszych kryształkach niż zwykły cukier biały. > I tu pojawił sie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bazylia świeża - jak utrzymywać2004-11-17 21:49:54 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik mal napisał: > -Często używam świeżej bazylii kupowanej w hipermarkecie (dla niektórch to > pewnie blamaż ale dla mnie to duży postęp) > Problem polega na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bożole nuwo !!!2004-11-18 11:49:28 | BasiaBjk inne posty tego autora
Użytkownik batory napisał: > Pewnie ja się nie znam, choć nieco wina już się w życiu wypiło, ale ten > sikacz to gębe mi wykręca. Sprzedaje się chyba tylko z powodu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia