Szukana fraza: Autor: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Znaleziono: 2000 wiadomości
2000-04-16 17:21:43 | Wladyslaw Los inne posty tego autora
Paul Urstein <p...@p...ch> wrote: > Zrobilem zwykly sos bialy (bulion, maka, maslo i przyprawy) > i....poniewaz mialem slodka smietane dodalem do sosu. Okazalo sie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: bigos2000-04-17 21:41:12 | Wladyslaw Los inne posty tego autora
jacek <l...@k...net.pl> wrote: > jak zrobic bigos i co decyduje o jego smaku. > tzn jak zrobic dobry bigos :)) > wally Zima sie konczy, wkrotce nowalijki, a Ty sie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kawa Cappucino z wielka piana2000-04-17 21:41:13 | Wladyslaw Los inne posty tego autora
Olla <a...@k...net.pl> wrote: > Czlowieku, jestes wielki. Pomysl genialny w swej prostocie. Ja uzylam mleka > skondensowanego zamiast H2O., natomiast zalalam woda. A, i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sos "handlarz winem"2000-04-19 05:08:26 | Wladyslaw Los inne posty tego autora
Paul Urstein <p...@p...ch> wrote: > Nastepny sos to bedzie "Bearnaise" > Ja robie bez echalottes, ale w kilku przepisach (jak np w sosie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sos "handlarz winem"2000-04-20 06:02:13 | Wladyslaw Los inne posty tego autora
Paul Urstein <p...@p...ch> wrote: > Hmmm... dla mnie to mtroche inaczej. > Robie powolny wywar z octu winnego, estragonu i echalottes (oczywiscie > w tym ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Teoretycznie o jedzeniu ;-)2000-04-20 06:30:28 | Wladyslaw Los inne posty tego autora
Marta <m...@e...elblag.pl> wrote: > Po co cz"owiek je? > Pomijając przyjemność smaku i zapachu pozostaje dostarczenie do organizmu > odpowiedniej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Żurek?2000-04-22 11:35:48 | Wladyslaw Los inne posty tego autora
Darek <p...@k...net.pl> wrote: > > Podaję przepis na 4 os.Więc : dwie torebki żurku w paczce (nie w > butelce) zagotować > w międzyczsie -podsmażć 300 g ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Zupa "Nic"2000-04-24 06:16:03 | Wladyslaw Los inne posty tego autora
Wyjezdzam na pare dni i nie bedzie mnie tu. Zebyscie mnie slodko wspominali przesylam Wam przepis. Wczoraj u mnie przy sniadaniu wielkanocnym podczas rozmow, ktos wspomnial o zupie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Flan2000-05-07 10:32:07 | Wladyslaw Los inne posty tego autora
Aleksandra Stachurska <S...@s...iis.pw.edu.pl> wrote: > Czy ktos zna przepis na zimny deserek pod nazwa FLAN. Pochodzi chyba z > Francji, po przygotowaniu (na goroco) wlewa ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Stek! - koniec swiata2000-05-11 05:00:46 | Wladyslaw Los inne posty tego autora
dzieciol <p...@p...net> wrote: > > > > Bez tluszczu to nie smazenie. I oczywiscie steki samzy sie na tluszczu. > > Piec mozna bez tluszczu. > > I ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia