Szukana fraza: Autor: "Dorota***" <d...@o...pl>
Znaleziono: 413 wiadomości
2003-06-10 14:59:41 | Dorota*** inne posty tego autora
Cześć Mogłabyś mi podesłać wszystkie, prócz babki (nie wyszła 2x, więcej nie próbuję) i mieszanego (wychodzi!)? Albo choć drożdżowe, jeszcze nigdy nie robiłam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: A co wy robicie z bakłażanem?2003-06-12 18:45:13 | Dorota*** inne posty tego autora
Albo można nadziać mięsem mielonym podsmażonym z cebulka, dodać koncentratu pomidorowego, czosnku, s/p , wsadzić do piekarnika i upiec (takie paputzaki, czyli greckie pantofelki) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sos typu dressing, dip itd. - jak go zagęścić?2003-06-12 18:47:20 | Dorota*** inne posty tego autora
> - jak zagęścić taki sos, żeby po wystygnięciu miał właśnie odpowiednią > "keczupowatą" konsystencję ostatnio sł;yszałam, że dodaje się żelfixu 9taki jak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak robicie...?2003-06-13 21:32:21 | Dorota*** inne posty tego autora
> Niestety kminek jest jedyną przyprawą nie mającą prawa bycia u nas... To takie > drobne zboczenie mojej rodzinki. > A ja myślałam, że tylko my jesteśmy nienormalni ;-) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kto wie, gdzie Jola L-L?2003-06-14 08:17:24 | Dorota*** inne posty tego autora
Niestety, nie wiem, ale też nie wiem, czy dotarł do Ciebie mój list ? Dorota [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Watrobka do smarowania chleba ? ma ktos przepis ...2003-06-17 19:25:03 | Dorota*** inne posty tego autora
> To był kawior po żydowsku, chyba o to ci chodzi. > Ja go robię tak: drobiową wątróbkę piekę w piekarniku (na blasze rozkładam i do gorącego pieca, póki się nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: frappe po raz n-ty2003-06-17 19:44:01 | Dorota*** inne posty tego autora
> Na wszelki wypadek podaję króciutki opis powstawania frappe, zwanej w > mojej rodzinie swojsko "frapką" :) > > Wysoka szklanka, 2 łyżeczki neski, 2 łyżeczki ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: dżem2003-06-20 17:08:01 | Dorota*** inne posty tego autora
To zależy, jakie słoiczki. Mnie ostatnio na cukrze żelującym wyszło 6 słoiczków, ale nie polecam, smak niezbyt dobry, strasznie słodkie. Lepszy jest wg mnie żelfix , takie małe ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: dżem2003-06-20 19:55:09 | Dorota*** inne posty tego autora
Aha. Szósty niepełny. Dorota [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pieczone ziemniaczki2003-06-22 14:08:32 | Dorota*** inne posty tego autora
Nie mam > pojecia co to jest "restauracja typu Piramida" :-( > No, to restauracja w kształcie piramidy. A zamiast kelnerów - mumie. A rachunek rośnie jak... ;-) D. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia