Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sos typu dressing, dip itd. - jak go zagęścić?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sos typu dressing, dip itd. - jak go zagęścić?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-06-12 09:38:28

Temat: Sos typu dressing, dip itd. - jak go zagęścić?
Od: "Miet" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Byłem wczoraj w Sphinx'ie, pałaszowałem oczywiście shoarmę, no i zapragnąłem
zrobić sobie takie sosiki, jakie oni podają do dań mięsnych.
Szczególnie interesuje mnie czerwony pikantny i biały czosnkowy.
Powiedzmy, że do smaku jakoś tam dojdę metodą prób i błędów, natomiast
dręczą mnie pytania:
- czy takie sosy miesza się na zimno czy ciepło (biały na pewno na zimno,
ale czerwony)?
- jak zagęścić taki sos, żeby po wystygnięciu miał właśnie odpowiednią
"keczupowatą" konsystencję? (próbowałem kiedyś robić przy jakiejś okazji sos
do polania burrito, na gorąco, zagęściłem go mąką ziemniaczaną, ale po
wystygnięciu to była konsystencja kisielowato-kluskowata, a nie o to chodzi)
A może po prostu ktoś mi poda jakieś chytre przepisy na takie sosy od
początku do końca?

Pozdrawiam
Miet


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-06-12 18:47:20

Temat: Re: Sos typu dressing, dip itd. - jak go zagęścić?
Od: "Dorota***" <d...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


> - jak zagęścić taki sos, żeby po wystygnięciu miał właśnie odpowiednią
> "keczupowatą" konsystencję

ostatnio sł;yszałam, że dodaje się żelfixu 9taki jak do dzemów, tylko z małą
ilością cukru lub bez curku), ale sama nie próbowałam
D.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-13 08:07:07

Temat: Re: Sos typu dressing, dip itd. - jak go zagęścić?
Od: "M.W." <tangaroa@Nospam_poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Dorota***" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
news:bcahsn$1nk$1@news.onet.pl...
>
> > - jak zagęścić taki sos, żeby po wystygnięciu miał właśnie odpowiednią
> > "keczupowatą" konsystencję
>
> ostatnio sł;yszałam, że dodaje się żelfixu 9taki jak do dzemów, tylko z
małą
> ilością cukru lub bez curku), ale sama nie próbowałam
> D.
>
Sory
ale wystarczy do tego krochmal zwykły krochmal....jest tańszy

Ale w wersji dla siebie to czemu nie..:)

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ciasto z wisniami - przypomnienie (P)
ciasto orzechowo-czekoladowe
Ryż po japońsku i.......ciasto Netusi:)
Lipa
Gotowanie inaczej czyli apteka w kuchni

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »