Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sos typu dressing, dip itd. - jak go zagęścić? Sos typu dressing, dip itd. - jak go zagęścić?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sos typu dressing, dip itd. - jak go zagęścić?

Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Miet" <m...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Sos typu dressing, dip itd. - jak go zagęścić?
Date: Thu, 12 Jun 2003 11:38:28 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 19
Message-ID: <bc9hpj$cni$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pa179.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1055410808 13042 217.98.171.179 (12 Jun 2003 09:40:08
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 12 Jun 2003 09:40:08 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:159686
Ukryj nagłówki

Witam
Byłem wczoraj w Sphinx'ie, pałaszowałem oczywiście shoarmę, no i zapragnąłem
zrobić sobie takie sosiki, jakie oni podają do dań mięsnych.
Szczególnie interesuje mnie czerwony pikantny i biały czosnkowy.
Powiedzmy, że do smaku jakoś tam dojdę metodą prób i błędów, natomiast
dręczą mnie pytania:
- czy takie sosy miesza się na zimno czy ciepło (biały na pewno na zimno,
ale czerwony)?
- jak zagęścić taki sos, żeby po wystygnięciu miał właśnie odpowiednią
"keczupowatą" konsystencję? (próbowałem kiedyś robić przy jakiejś okazji sos
do polania burrito, na gorąco, zagęściłem go mąką ziemniaczaną, ale po
wystygnięciu to była konsystencja kisielowato-kluskowata, a nie o to chodzi)
A może po prostu ktoś mi poda jakieś chytre przepisy na takie sosy od
początku do końca?

Pozdrawiam
Miet


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
12.06 Dorota***
13.06 M.W.
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem