Szukana fraza: Autor: "maciek" <m...@o...pl>
Znaleziono: 55 wiadomości
2004-10-21 12:44:39 | maciek inne posty tego autora
Jeszcze raz ja, mam prosbe poszukuje strony z przepisami była czy nawet jest taka strona, przepisy były poukładane wg rodzaji, hmm .... jakoś tak, cos w nazwie było ze słowem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: prośba2004-10-21 13:13:56 | maciek inne posty tego autora
O właśnie o to mi chodziło!!!!!!!!!! dzięki -- Maciek [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ciasto owocowe2004-11-08 13:06:19 | maciek inne posty tego autora
Hmm...... składniki jasne .....ale reszta troche sie pogubiłem po 3 szklance, myśle że whiski mozna zastapić wódką , to tańsza wersja tego ciasta:))))) -- Maciek [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Paparykaż taki jak szczeciński2004-11-10 10:39:57 | maciek inne posty tego autora
Witam. Ja robie tak: - woreczek ryżu gotuje, - próbowałem z ryba w puszcze np. makrela w pomidorach - do tego troszkę przecieru pomidorowego, - można też keczupu - doprawić do smaku, ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak zupa gulaszowa?2005-01-11 07:23:23 | maciek inne posty tego autora
Ja dodaje jeszcze kminek, a dodatek to ziemniaki i kluski kładzione. -- Maciek [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Galareta2005-01-17 07:07:00 | maciek inne posty tego autora
Witam. Podzielę się z wami moim odkryciem. Od czasu do czasu robię galarete z nóżek i z golonki, taką tradycyjna z warzywami, ale zaobserwowałem to 3 razy że w pierwszy dzień ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sałatka z makaronem2005-01-17 07:20:19 | maciek inne posty tego autora
A może tak: - makaron, -pieczarki surowe w kostke, -kukrydza, -ananas z puszki, -kurczak wedzony w kostke, -majonez, i ja bym dodał do tego zioła prowansalskie. -- Maciek [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Gyros.2005-01-20 11:33:41 | maciek inne posty tego autora
Kiedyś robiłem, i jak sobie przypominam to było tak wołowinak w paski z cebulką na patelnię na moment, do tego tsadzsyki i kapusta cukrowa poszatkowanan i zblanszowana, jakoś chyba ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
rosół2005-01-21 09:53:50 | maciek inne posty tego autora
Witam. A może rozwiniemy temat rosołku, niby zupka cieniutka, a wykonywana na wiele sposobów, przekazywana z pokoleń na pokolenia, może ja zacznę. Najpierw drobiowo - wołowy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos2005-01-26 07:16:25 | maciek inne posty tego autora
Witam. Ja najpierw przesmazam na patelni kapuste na min. ilosci oleju i dopiero wrzucam do gara zalewam woda i gotuje jakis czas ale garnek jest odkryty, mieso tez przesmazam na patelni i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia