Szukana fraza: Autor: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Znaleziono: 1970 wiadomości
2001-09-25 16:58:33 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
Jerzy wrote: > > > Moja mama tez zaprawia zurawiny z gruszkami (zbierane na bagnach w > > Borach Tucholskich). > Tak, tyle że zbiera owoce z: Oxycoccus palustris Pers. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: chruściki2001-09-25 22:29:49 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
cinas wrote: > > poprosze przepis na bardzo bobre chruściki z gory dziękuje > ania Faworki 420 gr maki 3 lyzki kwasnej smietany 3 zoltka 1 jajko 3 lyzeczki masla Polaczyc ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak zrobic gołąbki2001-09-26 15:51:48 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
"Katarzyna Kuć" wrote: > > w mikrofali? > Mała prośba - jak > Katarzyna Ja wsadzam do worka plastykowego, zakrecam i na 6 minut. Odklejam wierzchnie liscie, a ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Powidla, wreszczcie2001-09-27 01:28:30 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
Juz sie martwilam, ze nie bede mogla zrobic powidel w tym roku, bo w zadnym sklepie nie moglam dostac wegierek. Ale dzis kupilam wreszcie sliwki wegierki. No, niby wegierki, a niby nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Prosze o sugestie/Mizeria2001-09-27 15:33:01 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
Jerzy wrote: > > [...] > > Moze Wladyslaw poda nam pochodzenie nazwy mizerii. Musi cos sie za tym > kryc... > A ja mogę? ;-) > Miser, misera, miserum (łać.) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: porażki przy ciastach :(/Wyzwanie2001-09-27 21:24:10 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
Cropish wrote: > > Witam, > Od dawna czytam grupę, zbieram Wasze przepisy,a teraz postanowiłam podzielić > się pewną refleksją. > Nie wiem jak to się dzieje ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: porażki przy ciastach :(/Wyzwanie2001-09-28 19:16:24 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
Swampe wrote: > Jak to przeczytalam to cos we mnie zawylo. NIGDY nie wyszedl mi biszkopt. > Moj ojciec czasami jak ma ochote na zakalec to dzwoni do mnie i mowi zebym > upiekla ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Powidla, wreszczcie2001-09-28 19:24:20 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
kw wrote: > > a propo wefiereg, to moja mama robi tak: 3 kg sliwek bez pestek + 0,5 kg > cukru + 1 lyzka octu --- wszystko razem prazy w prodizu ok. 1 godz. i laduje > do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak wy to robicie??2001-09-28 19:26:31 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
czarek wrote: > > Dorunia <d...@w...pl> napisał(a) w artykule > <9p2261$2ks$1@news.tpi.pl>... > > Jak czytam Wasze posty, to mnie aż zalewa ślinotok. Jak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Powidla, wreszczcie2001-09-29 02:04:43 | Magdalena Bassett inne posty tego autora
j...@p...net wrote: > > > Pieklam te sliwki (a soczyste byly, niestety) w stalowej misce w piecu > > na niskim gazie przez okolo 12 godzin. Na szczescie gas u nas ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia