Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Kyllyan" <m...@w...pl.invalid>
Znaleziono: 347 wiadomości





Re: semolina

2004-01-25 10:48:30 | Kyllyan inne posty tego autora

> > a semolina to JEST maka. > Różnica między kaszą a mąką polega tylko na grubości mielenia. Nie wiem, > czy jest jakaś definicja określająca maksymalną wielkość ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: semolina

2004-01-25 19:58:01 | Kyllyan inne posty tego autora

Stąd też moje pytanie: czy jest jakaś znacząca różnica? > Jest! Kaszka manna jest ze zwykłej przenicy, a semolina jak pisalem z pszenicy durum. -- pozdrawiam :-)) ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: semolina

2004-01-26 08:44:41 | Kyllyan inne posty tego autora

> > Oj, widzę, że kręcimy się w kółko. EOT. > Więc inaczej. Nie można semoliny zastąpić kaszką manną (hmm, dobrze odmieniam?) -- pozdrawiam :-)) Sławomir J ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kasza jaglana, co to takiego?

2004-02-19 13:31:46 | Kyllyan inne posty tego autora

To jest kasza z prosa -- pozdrawiam :-)) Sławomir J Marusiński Gdańsk, GG 5420750 [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Skwarkowy problem

2004-02-23 13:20:30 | Kyllyan inne posty tego autora

Przyznam, że problem mnie niejako zdziwił, jako że nigdy skwarków od smalcu nie oddzielam. U mnie to wszysko razem w końcu ląduje na chlebie. -- pozdrawiam :-)) Sławomir J ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Szynka wędzona-jak zrobić soczystą?

2004-02-26 11:41:47 | Kyllyan inne posty tego autora

Kup w sklepie to będziesz miała soczystą ;-] A tak poważnie to zbyt wysokie stężenie soli i saletry w marynacie wyciąga soki. Stężenie soli i saletry w marynacie nie może być ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kwaśne mleko

2004-03-02 18:30:23 | Kyllyan inne posty tego autora

> Czy teraz sa jeszcze mleka pasteryzowane? Wyłącznie ;-) -- pozdrawiam :-)) Sławomir J Marusiński Gdańsk, GG 5420750 [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: sałatka colesław

2004-03-18 05:50:58 | Kyllyan inne posty tego autora

Ja poszatkowaną kapustę solę, a następnie mocno wygniatam rękoma (ręcami?). -- pozdrawiam :-)) Sławomir J Marusiński Gdańsk, GG 5420750 [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: kaszanka

2004-03-18 06:09:27 | Kyllyan inne posty tego autora

> Kiszki wkładamy do wrzącej wody i gotujemy na wolnym ogniu ok. 40 minut. Gotowanie można zastąpić pieczeniem. Pieczemy dwa razy dłużej niż gotujemy. Na 1 kg kaszy dajemy 1 kg ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: sałatka colesław

2004-03-18 12:33:44 | Kyllyan inne posty tego autora

> Surówki robi się z kapusty *BIAŁEJ*. Wszystkie ?? Jest gotowa do jedzenia natychmiast > po skrojeniu. Bez żadnych cudów z soleniem, moczeniem, czy parzeniem! Może dla ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 11 . [ 12 ] . 13 ... 20 ... 30 ... 35