Szukana fraza: Autor: Bbjk <b...@q...pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2006-09-21 09:19:49 | BBjk inne posty tego autora
Panslavista napisał(a): > A błąd - pascha (potrawa) ze wschodniej Polski obecnie Białoruś, Litwa Rosja > itp. Jasne, wschodnia Polska rozciągała się od Uralu. A w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: maslo x mix2006-09-21 19:40:26 | BBjk inne posty tego autora
Ludek Vasta napisał(a): > A jakie mleko sklepowe (prosze mi nie mowic, ze mam jechac na wies i > prosto od krowy) jest w Polsce najlepsze (malo "mlekopodobne")? W ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: GENIALNOSC IZRAELITOW...2006-09-25 04:47:24 | BBjk inne posty tego autora
Prawusek napisał(a): [ciach bzdety] Dzień świra? -- BBjk [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: lekki sernik - jak?2006-09-28 11:54:41 | BBjk inne posty tego autora
Barbara K. napisał(a): > Chodzi za mną już od kilku dni sernik, ale taki lekki i bez dodatku proszku > do pieczenia (w masie serowej) i bez mąki ziemniaczanej. Zrób klasyczny ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: lekki sernik - jak?2006-09-28 11:55:57 | BBjk inne posty tego autora
Panslavista napisał(a): > Przecież ta mąka nie zagraża Maleństwu i opakowaniu... ;-P)) > W razie potrzeby kup krochmal kukurydziany - doskonale zastąpi dodając > koloru... ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: lekki sernik - jak?2006-09-28 12:14:36 | BBjk inne posty tego autora
Prawusek napisał(a): > A czym jest mąka ziemniaczana? > Krochmal to inna nazwa skrobii - ziemniaczanej, kukurydzianej, ryżowej... Doprawdy? Niesłychane. Do serników ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: lekki sernik - jak?2006-09-28 13:10:16 | BBjk inne posty tego autora
Barbara K. napisał(a): > A masz może jakiś sprawdzony przepis na sernik wiedeński? > Wiem, ze przepisów jest mnóstwo, ale część chyba jest sernikiem wiedeńskim > tylko ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: lekki sernik - jak?2006-09-28 13:30:49 | BBjk inne posty tego autora
Barbara K. napisał(a): > Bomba!!! O coś takiego właśnie mi chodziło :-) :) mam nadzieję, ze będzie Wam smakował. Początkowo nastaw grzanie góra-dół, bez termoobiegu, jakby ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ciasto ze śliwkami2006-10-01 15:54:50 | BBjk inne posty tego autora
Andrzej Wnuk napisał(a): > Proszę o pomoc i sprawdzone przepisy . Z tego, co piszesz, wynika, że masz jakiś ulubiony przepis, z którego wychodzi Ci zakalec - podaj ten przepis ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: dżem z pigwy2006-10-05 13:56:09 | BBjk inne posty tego autora
jantarek napisał(a): > Dostałem od znajomych dżem z pigwy. Jest ciemno brązowy i prawdę mówiąc > wygląda jak kupka. Zawsze mi się wydawało, że dżem z pigwy jest jasno ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia