Szukana fraza: Autor: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2015-01-28 00:15:58 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Trefniś napisał: >>>> Niemożliwe. Dobrego bigosu nie zrobi się w tak ekspresowym tempie. >>> >>> Zgadzam się, Ewa! > (...) >> Po co odwoływać ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: bigos2015-01-28 00:16:45 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Qrczak pisze: > Starość jest pojęciem względnym. > Szczególnie w odbiesieniu do babek. Babki najlepsze gdy świeże. Stary może być piernik. Jarek -- Szło dwóch w nocy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: bigos2015-01-28 11:12:25 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Trefniś pisze: >>> Moje poparcie zdania Ewy, oparte na _rzetelnych_ doświadczeniach >>> prababek, IMHO ma większą wartość od Twojego "nie znam nikogo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: bigos2015-01-28 11:17:06 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Trefniś pisze: >> Babki najlepsze gdy świeże. > > Piaskowa lepsza na dzień następny, Piaskowy Dziadek -- to dopiero staroć i zabytek! >> Stary może być piernik. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: bigos2015-01-28 11:22:46 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Basia napisała: >> To jakaś licytacja miała być, kto mocniej walnie argumentem? > > Co tu się wygrywa? Nie wiem. Ale niektórzy najwyraźniej na coś liczą. Ich o ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: bigos2015-01-28 22:39:52 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Basia napisała: >> Ależ proszę bardzo! Będziemy mieli pretekst, by rozpocząć wątek >> dietetyczny. > > Na diecie będąc chyba jajka się jada. I jakieś ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Cydr wlasnej roboty2015-01-30 16:20:38 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
wolim pisze: >> Czy możne mi ktoś podać pewne źródło drożdży nadających się do >> fermentacji soku jabłkowego. > > Zamiast drożdży wrzuć kilka rodzynek, to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Cydr wlasnej roboty2015-01-30 20:51:54 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
ZZZ piszzze: > Jest niewielkie prawdopodobieństwo, że to drożdże były słabe, > przestarzałe czy przegrzane ale nie wiem jakiego trzeba by mieć > pecha żeby tak było w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Cydr wlasnej roboty2015-01-30 22:24:26 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
wolim pisze: >>> Zamiast drożdży wrzuć kilka rodzynek, to samo ruszy. >> >> Pomysl bardzo dobry, podoba mi sie, jedno tylko pytanko czy sam >> probowałeś ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Cydr wlasnej roboty2015-01-31 14:15:39 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
wolim pisze: >>> Owszem. Pędziłem tak wino ryżowe. >> Czy my aby na pewno tak samo rozumiemy słowo "pędzić" w odniesieniu >> do alkoholu? Pędzone wino ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia