Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: Krzysztof Wróblewski <k...@a...wbc.lublin.pl>
Znaleziono: 137 wiadomości





Re: miękkie ości

2004-05-26 07:55:15 | Krzysztof Wróblewski inne posty tego autora

moja znajoma robi tak - obsmarza ryby na smalcu i pionowo umieszcza w szerkim sloiku, zalewa tym samym goracym smalcem, zakreca i krotko "wekuje" - po okolo 3 tyg lezakowania ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: sztuka al dente

2004-07-21 07:59:54 | Krzysztof Wróblewski inne posty tego autora

> Widziałam w telewizji (chyba w jakimś filmie, nie pamiętam), jak Włoch coś > takiego praktykował - ten slynny mafiozo - do makaronu dodawal tylko 1/4 sosu, > reszte w ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Noze kuchenne....

2004-11-25 09:29:19 | Krzysztof Wróblewski inne posty tego autora

wlasnie takie stare noze (Gerlach z tandetna bakelitowa raczka) kupilem wczoraj i po naostrzeniu (sa ostre jak brzytwa) pojada do rodzinki we Wloszech (blagali o przyslanie dobrych, ostrych ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: jak piec mięso typu boczek lub karczek ?

2005-01-14 13:22:05 | Krzysztof Wróblewski inne posty tego autora

ja ro bie tak: przygotowuje marynate z wody i tyle soli az wlozone surowe jajo wyplynie na wierzch wody, dodaje 2 ziarna ziela ang., 3 liscie laurowe, 1 cebule w cwiartkach, zabek czosnku i ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: sałatki z sałaty lodowej

2005-03-14 09:07:37 | Krzysztof Wróblewski inne posty tego autora

Witam - kroisz ziemniaki w kostke ok. 2x2 cm i gotujesz, w polowie gotowania dokladasz mokrojona w gruba kostke marczewke i przekrojona na pol fasolke szparagowa, gotujesz razem do ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: cieciorka

2005-03-16 05:58:36 | Krzysztof Wróblewski inne posty tego autora

Witam - ja robie tak: gotuje cieciorke - na patelni dusze pieczarki lub inne grzyby z cebulka, dodaje ugotowana cieciorke, 2-3 lyzki smietany i garsc natki pietruszki, sole pieprze, czyli ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: pomysl na mielone??

2005-04-26 09:32:45 | Krzysztof Wróblewski inne posty tego autora

ostatnio zrobilem tak: mieso mielone, sol, grudo mielony swierzy pieprz, przyprawa do gyrosa, kmin rzymski, suszona slodka czerwona papryka (grubo siekana) - wszystko razem wymieszane ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Czy mozna zrobic nalewke z poziomek?

2005-06-10 09:04:58 | Krzysztof Wróblewski inne posty tego autora

> > Likier poziomkowy: 1 kg poziomek leśnych, bo są bardziej aromatyczne od > ogrodowych, 0,8 kg cukru, 1 l bialego rumu lub koniaku (lub wielokrotność). > > Poziomki ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ukraina:)

2005-08-05 11:20:31 | Krzysztof Wróblewski inne posty tego autora

poszukaj ichnich "czipsow" i drobnych zakasek w postaci np. suszonych skrawkow ryby - wysmienite do piwa [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Co z mirabelek?

2005-08-05 11:22:23 | Krzysztof Wróblewski inne posty tego autora

> > > Nastaw wino;)) > > Pozdro Jacenty > :) > chyba nie da sie > bo maja za duzo pektyny (czy jak to sie tam nazywa) > i mi zrobil sie kisiel oj da sie da ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 7 . [ 8 ] . 9 ... 14