Szukana fraza: Autor: "Basia" <b...@o...pl>
Znaleziono: 805 wiadomości
2006-03-08 08:26:47 | Basia inne posty tego autora
> > > >Bo niektórzy wolą oszczędzić niż zjeść smacznie. Dla mnie to dziadowanie. > >Pozdrawiam, Agata > > > Znaczy nigdy prawdziwa bieda Cie za portki nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Masło<-->Margaryna2006-03-08 09:37:10 | Basia inne posty tego autora
. Jezeli w przepisach w ksiazce kucharskiej mowi sie o > > kostce masla, to ile wlasciwie nalezy dac? > > 250. Chyba ;) > -- a i tego nie można być pewnym, bo jesli ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: I co ja mam zrobić z karczkiem? ;)2006-03-09 13:54:30 | Basia inne posty tego autora
> > > > Karkowke pokroic w sredniej grubosci plastry, delikatnie rozklepac, > > obsypac ziolami, sola, pieprzem. Ulozyc na blaszce. > > Blachę czymś smarować ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: I co ja mam zrobić z karczkiem? ;)2006-03-10 06:34:43 | Basia inne posty tego autora
> > > A można to położyć bez niczego na ruszcie? (mięso chcę wcześniej potrzymać > przez noc w marynacie - będzie kapało tłuste). > Ale chyba jakąś blachę pod ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: FAWORKI2006-03-10 12:17:08 | Basia inne posty tego autora
, > Chcialabym upiec faworki, upiec czy usmażyć? proporcje ktorych ja stosuje nie daja mi tej > kruchosci ktora uwielbiam w faworkach, czy moglybyscie podac mi jakis > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Solona slonina2006-03-22 10:22:01 | Basia inne posty tego autora
Po osuszeniu wędzi się ją przez ok. cztery dni w zimnym > dymie do złotego koloru (to już z bardzo mądrej książki, ale też raz, przy > pomocy fachowca, sprawdzone). Wędzić ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: poszukuje dobrej cukierni z tortami Wawa Kabaty [ot]2006-03-28 12:27:47 | Basia inne posty tego autora
> Ja generalnie za tortami nie przepadam, bo kupne rzadko nadają się do > jedzenia, a samej robić mi się nie chce. Ale jak jest jakaś okazja, to > zazwyczak stawiam na torty ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: A może coś z fasoli?2006-03-29 07:35:34 | Basia inne posty tego autora
> Dostałam w darze sporą ilość suszonej fasoli i grochu. Co można z tego > zrobić poza zupą i fasolką po bretońsku? Z grochu robiłam jeszcze puree, > ale trochę ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Garnki Elo-Pol2006-03-29 08:48:22 | Basia inne posty tego autora
> Aha i ponoć nie warto kupować tych z termometrem na pokrywce bo z czasem to > sie rozwala... > Może zależy jak się używa... te 2 garnki które mam, są własnie z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: babka gotowana2006-04-03 11:40:14 | Basia inne posty tego autora
> > Wlewamy wszystko do formy i wkładamy do gotującej wody. > > Przykrywamy i gotujemy około 1 godziny i 20 minut. > > Czy po tym czasie sprawdzasz ciasto patyczkiem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia