Szukana fraza: Autor: "Basia" <b...@o...pl>
Znaleziono: 805 wiadomości
2006-02-15 13:06:15 | Basia inne posty tego autora
> > Hmmm... Co to jest pół paczki bazylii? Rozumiem że chodzi o świeżą bazylię? > Czy pół paczki to pół doniczki czy jak?... jak paczka, to chyba chodzi o suszoną ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pomidorowa przepis2006-02-15 13:15:30 | Basia inne posty tego autora
... > > A jak duża paczka?? Zresztą, jak ze sklepu, to dno, a nie bazylia. Trzeba > samemu suszyć (albo dostać od Mamy), wtedy to ma zapach. > > Można jeszcze inaczej - ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Typujmy najlepsze :-)2006-02-17 07:57:11 | Basia inne posty tego autora
> > > > "Pani Walewska" z Wedla to była dobra gorzka czekolada...ale to było > baaardzo dawno temu i Królewska, tylko nie pamiętam kto ją robił, czy Wawel ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak zmar(y)nować wątróbkę z dorsza?2006-02-20 08:49:57 | Basia inne posty tego autora
> > tylko teraz tak sobie pomyslalem czy jest to danie zdrowe... > Baltyk do najczystszych nie nalezy a w watrobie zbiera sie wiekszosc > zanieczyszczen... > w koncu pelni ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: konfitura z dzikiej róży2006-02-23 12:03:06 | Basia inne posty tego autora
> Tak na marginesie: łatwiej chyba o tej porze roku kupić konfiturę z płatków > róży w sklepie niż same płatki... > Ania > -- Same płatki to w ogóle niemożliwe ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Torebki do gotowania miesa2006-02-27 08:47:21 | Basia inne posty tego autora
> dzieki tej sprezynie szynka sie nie rozlatuje i jest ubita... > do folii wkladam ja zeby zatrzymac sosik ktory zamienia sie w taka > przyjemna galaretke jesli dodasz odrobine ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Moczenie śledzi2006-03-02 07:08:03 | Basia inne posty tego autora
> > No ale chyba nie grozi nadmierne odsolenie? Zresztą można by wtedy chyba > mocniej posolić gotową porawę? > > grozi, nadmiernie"odsolone" sledzie są ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Szybki i latwy sernik na zimno [P]2006-03-02 13:55:51 | Basia inne posty tego autora
> > Twarog mieszamy z mlekiem, potem dodajemy smietanke. Mozna to wymieszac > nawet lyzka az do jednolitej konsystencji. Na koncu dodajemy sok i skorke i > mieszamy az masa ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Odnowiona strona grupowa2006-03-07 11:26:47 | Basia inne posty tego autora
> > Zdjęcia! Trys! Magda Bassett! Zupełnie inaczej sobie Was wyobrażałam. :) > Super, dziękuję! > Te zdjęcia są sprzed 4 lat mniej więcej, ale wszyscy dalej tacy sami ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Z zagrypionego Torunia...2006-03-08 06:35:42 | Basia inne posty tego autora
> > Biorąc pod uwagę fakt, że wirus na wolnym powietrzu przeżywa około > dwudziestu minut, to może być problem z jakimkolwiek złapaniem tej > paskudy. A własnie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia