Szukana fraza: Autor: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2002-11-05 08:34:12 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Krysia Thompson wrote: > >"Czy macie mo?e jakie? przepisy (lub wiecie, gdzie takowe mo?na znale??) > >na ?emkowskie potrawy wigilijne, b?d? te? jakie? smako?yki ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ?emkowska wigilia2002-11-05 08:36:20 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Lilla wrote: > Zgadza sie, chodzi o Lemkow, czyli narodowosc, ktora mieszkala > w Karpatach na obecnym pograniczu Polski, Ukrainy i Slowacji. > O kulturze lemkowskiej mozna cos ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ?emkowska wigilia2002-11-05 08:41:06 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Krysia Thompson wrote: > aaale to ciekawe, dzieki wielkie - tam w drugim adresie jest > troche o Swietach, ale bez przpeisow i ogolnie - > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: PATISON-y2002-11-06 11:36:14 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
"s...@w...pl" wrote: > DZIEKUJEMY schabowe z patisona - na jutro zopbaczymy jak wyjda . Jak jeszcze cos zostanie, sprobuj je nafaszerowac czymkolwiek, posypać zoltym ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: czerwona herbata2002-11-07 12:22:57 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Asiunia wrote: (...) > To jak jest, szkodzi > czy wręcz przeciwnie? Pewnie ani to, ani to. Herbata jako taka jest raczej zdrowa, dla mnie jest wrecz niezbedna po posilku ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sałatka Cioci [P]2002-11-07 12:25:39 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Agnieszka Biernacka wrote: > Przy okazji mnie natchnelas (nie wiem jak, ale to bylo zdecydowanie pod > wplywem Twojego posta) na nadziewana cebule. Musze to jeszcze przemyslec i > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: CafeZaSlipem2002-11-12 10:59:11 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Jerzy wrote: > I chwala jej za to. [Caly czas informuje, ze mam szwagra - "pierwiastka" > mieszkajacego w "C" (48) na wydaniu. Tyle, ze on nie lubi grubych ani ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: elementy kurczaka2002-11-12 11:02:29 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Renya wrote: > Wymyśliłam sobie taka potrawę, bardziej przekąskę do sałatek na imprezie: > małe kawałki piersi kurczaka. I teraz nie wiem, smażone w głębokim tłuszczu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Tajemnica kurczaka2002-11-13 11:29:29 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Emi wrote: > Słyszałam od kogoś,że nacinając umiejętnie pewną kostkę w kurczaku,dałoby > się wyciągnąć pozostały szkielet (...) Półprawda, nie jedną kostkę i nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak zachowac swiezosc ugotowanych ziemniakow2002-11-13 13:37:15 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
echo wrote: > czy moze zna ktos sposob , jak na dluzej zachowc > swiezosc ugotowanych i ubitych ziemniakow ? > Nie chodzi mi o odgrzewanie , odsmazanie itp. Zawinąć w śpiwór ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia