Szukana fraza: Autor: tomjas <t...@W...onet.pl>
Znaleziono: 173 wiadomości
2011-06-20 12:21:41 | tomjas inne posty tego autora
On Mon, 20 Jun 2011 12:57:18 +0200, medea wrote: > Czy posiekany koperek lub pietruszkę wystarczy posolić i trzymać w > lodówce, czy lepiej dodatkowo zamrozić? Oczywiście mam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak przechować świeże zioła?2011-06-20 17:27:20 | tomjas inne posty tego autora
On Mon, 20 Jun 2011 17:11:33 +0200, Ikselka wrote: > Dnia Mon, 20 Jun 2011 16:27:03 +0200, krys napisał(a): > >> Dlatego i koperek, i natkę kupuje 2 >> razy w tygodniu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak przechować świeże zioła?2011-06-21 04:43:17 | tomjas inne posty tego autora
On Mon, 20 Jun 2011 23:05:46 +0200, Ikselka wrote: > Dnia Mon, 20 Jun 2011 22:15:47 +0200, medea napisał(a): > >> W dniu 2011-06-20 17:11, Ikselka pisze: >>> ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ,,Rozwarstwianie się" gęstych sosów/gulaszów2011-07-23 15:19:24 | tomjas inne posty tego autora
On Sat, 23 Jul 2011 15:08:45 +0200, vcore wrote: > Dość często zdarza mi się że sos czy gulasz po nałożeniu > na talerz zaczyna uwalniać ,,sok" który jest > bardzo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pino (alkohol)2011-08-11 06:06:46 | tomjas inne posty tego autora
On Wed, 10 Aug 2011 20:11:09 +0200, Diabełson wrote: > Wymyśliłem taka nazwę dla mieszanki piwa i wina. Desperado fifty fifty z > dowolnym czerwonym wermutem. Mnie to pasuje :) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: czy potrzeba pasteryzować?2011-09-21 18:16:09 | tomjas inne posty tego autora
On Wed, 14 Sep 2011 12:08:05 +0200, zbigniew wrote: > Czy zrobione ( wysmażone) powidła wystarczy gorące wkładać do słoika, > czy potrzeba pasteryzować? > z Ja powidła (ze ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przetwory z cukinii2011-10-03 11:20:56 | tomjas inne posty tego autora
On Mon, 03 Oct 2011 08:37:26 +0200, wolim wrote: > Witam. > Mam sporo cukinii i nie wiem co z niej zrobić. > Cukinia, jak cukinia, raczej sama w sobie bez smaku... > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Mrozona kukurydza2011-10-08 06:47:32 | tomjas inne posty tego autora
Witam. Ktorkie pytanie - mrozicie kukurydze zblanszowana czy nie? Ostatnio mrozilem jakies 10 lattemu i nie pamietam, a w necie rozne wersje. A co z niezbyt mloda kukurydza - znaczy zebrana ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ciacho z górką2011-10-15 11:25:43 | tomjas inne posty tego autora
On 15 Oct 2011 12:34:39 +0200, Sławomir Szczyrba wrote: > Dwa ciasta, wg róznych przepisów, dwie różne foremki (metalowa > i silikonowa). Za każdym razem ciasto wygląda jak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Dlaczego pasztet wychodzi za kruchy?2011-11-09 06:29:53 | tomjas inne posty tego autora
Wtiam. Robię "pasztet" tak: 1kg łopatki 0.3-0.5kg podgardla 0.3kg wątroby włoszczyzna 2-3 jajka Wątrobę obsmażam, mięso z warzywami gotuję. Wszystko mielę 2 razy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia