Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Dorota***" <d...@o...pl>
Znaleziono: 413 wiadomości





Re: Piernikowo.

2003-12-18 15:50:28 | Dorota*** inne posty tego autora

Żadnego tłuszczu, ciasto jest wilgotne i pyszne. Proponuję od razu zrobić z podwójnej porcji, bo znika b. szybko. Poza tym jest tak smaczne, ze się nie chce znudzić jedzącym i ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Piernikowo.

2003-12-18 21:30:55 | Dorota*** inne posty tego autora

I ja też, bo pracy faktycznie przy tym niewiele. Ale tym razem > zrobię wg Twojej wersji, moze być nawet ciekawsze :) > Eva, rozpowszechnij go , proszę, jako ciasto Dorotki ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Jeszcze raz Kurczak z KFC

2004-01-10 15:07:25 | Dorota*** inne posty tego autora

Gdybyście poszukali w archiwum grupy (wystarczy wpisać kurczak kfc:-) znaleźlibyście przepis, i to niejeden. Problem polega na tym, że przynajmniej raz w miesiącu wpada na grupę ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Gdzie Adaś Cukiernik?

2004-01-14 20:11:29 | Dorota*** inne posty tego autora

Brakuje mi tu jego poczucia humoru i przepisów. Nie wiecie, gdzie on? :-) D. [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: nowy wekend nowe ciasto?

2004-01-16 15:28:22 | Dorota*** inne posty tego autora

Może ciasto, które nazywam ciastem Dorotki (choć niektórzy mówią, że znali je jako włoskie ;-((( ). Ciasto jest bez tłuszczu!!! 7 dużych jabłek pokroić w osemki , a ósemki ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: worki do pieczenia

2004-01-27 20:23:53 | Dorota*** inne posty tego autora

> Czy ktoś wyjaśni mi, na czym polega wyższość worka nad naczyniem > żaroodpornym. Ja różnicy nie widzę (przy naczyniu zamkniętym ). Minusem jest to, że trudniej upchać ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: po cygańsku?

2004-01-27 20:25:58 | Dorota*** inne posty tego autora

Co > znaczy "wypalic patelnie po cygansku"? > O północy przy pełni księżyca patelnię wsadzić w żar ogniska, odtańczyć "Ore,ore.." - po skończonym ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ptysiowe zakaski

2004-02-01 20:35:11 | Dorota*** inne posty tego autora

Ja wolę nadzienie z pieczarek smażonych z cebulą lub z mięsem, suto posypane (oba rodzaje) żółtym serem. A na zimno = z serkami typu fromage ( z ziołami, przyprawami, papryką itd) ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: czy obierać pieczarki?

2004-02-01 20:38:11 | Dorota*** inne posty tego autora

NIe , ale moja mama tak. Wolę moje ;-). Odcinam końcówki nóżek i baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dokładnie myję. D. [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ptysiowe zakaski

2004-02-02 18:50:30 | Dorota*** inne posty tego autora

> > A jak nadziewasz groszek ptysiowy? > Z serka homogenizowanego robię pasty : z papryką, ziołami i szczypiorkiem, z ogórkami konserwowymi i szynką itd, lub z serka ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 10 ... 20 ... 32 . [ 33 ] . 34 ... 40 ... 42