Szukana fraza: Autor: Zbigniew Pieciul <M...@S...zeta-media.com>
Znaleziono: 66 wiadomości
2004-04-09 14:27:45 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Konrad Brywczyński wrote: > likaon w news:c53jhi$jlv$1@atlantis.news.tpi.pl napisał(a): > >>Wino wytrawne czerwone markowe podaje się w oryginalnych butelkach ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ukrainska wodka2004-04-09 15:54:03 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
likaon wrote: > > Zalezy, czy jest dojrzewajace w butelce, czy nie. Dojrzewajace bedzie mialo > osad, który raczej powoduje niemile wrazenie, ze wino jest zepsute. Wtedy > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: temperatura oleju na patelni.2004-04-14 15:55:46 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
>>Pascal zbije fortune niczym Martha Stewart? ;-) > > > oby nie skonczyl jak Martha Stewart...;-) > > Pascalowi zyczmy jak najlepiej. Martha Stewart zrobila te ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sushi2004-04-17 17:19:06 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
kinusia wrote: > "I.P." <i...@g...de> wrote in message news:<c5qsgn$mhl$07$1@news.t-online.com> ;... > >>"kinusia" ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: szaszlyki na grilla2004-04-15 19:42:28 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
I.P. wrote: > Najprostsze, to z miesa drobiowego, np.filet piersi indyka pokroic w > kostke ( okolo 3 cm) i wlozyc(najlepiej poprzedniego dnia, w kazdym razie na > pare godz.) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Imbir2004-04-16 15:24:50 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Gosia_KIKI wrote: > Witam, > > Bylam dzis na wiekszych zakupach i widzialam imbir w korzeniu. Mialam > ochote zakupic, ale nie bardzo wiem jak mozna go pozniej przechowywac ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Baba przy grillu2004-04-17 16:49:24 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Iwona wrote: > dorka ( d...@i...pl ) napisał: > --- >>Karkowke pocielam na plastry circa1,5 cm, rozbilam lekko, nastepnie >>marynata: pieprz, ziele ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: grillowanie u wegetarian2004-04-17 17:10:25 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Ewa Dacko wrote: > Docktor: > >> Przepraszam, ale mam pytanie: nigdy nie rozumialem - po co ta folia? >> To nie lepiej juz wtedy do piekarnika wrzucic? Albo grill ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sushi2004-04-17 18:11:27 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Ewa (siostra Ani) N. wrote: > >>Jednak robiac sushi pierwszy raz, zwlaszcza dla Japonczykow, mozna sie >>'przejechac'... Gotowanie ryzu (odpowiedni gatunek), super swieze ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jak zrobic klasyczny winegret?2004-04-21 17:30:03 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Czytam z grubej ksiegi: VINAIGRETTE - zimny sos lub dressing (przybranie?) zrobiony ze zmieszania octu, oliwy, pieprzu i soli, do ktorych moga byc dodane rozmaite skladniki zapachowe, na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia