Szukana fraza: Autor: BBjk <b...@q...pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2010-05-31 10:21:31 | Bbjk inne posty tego autora
Ikselka pisze: > Bejca to barwnik do drewna. Polecam edukacyjnie: http://sjp.pwn.pl/slownik/2443391/bejca -- Bbjk [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pieczeń duszona z pręgi.2010-06-01 05:52:23 | Bbjk inne posty tego autora
medea pisze: > > A co ciekawsze: > > http://sjp.pwn.pl/szukaj/bajcowa%C4%87 No tak, to już wszystko wyjaśnia :) -- BBjk [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kawa2010-06-07 15:37:16 | Bbjk inne posty tego autora
Kapsel pisze: > Myślałem też i o tym, będzie lepsze niż "przepływiec" Phillipsa? Raczej tak. > W drugiej kolejności Illy. > > To drugie można dostać ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kawa2010-06-08 05:58:57 | Bbjk inne posty tego autora
Misiek pisze: > Kawy o ktorych piszesz - moze i dobre, ale... ceny hehehe Kawa w Portugalii jest tańsza, niż u nas (podobnie inne art. spożywcze, a ich jakość nieporównywalna) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kawa2010-06-08 08:11:49 | Bbjk inne posty tego autora
Misiek pisze: > Czy ja podalem najtansza kawe? hehehe... > Podalem kawe przyzwoita w rozsadnej cenie. > Nie mam zamiaru robic wypraw do Portugalii po to zeby kupic kawe :-). Po ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bazylia do mrożenia?2010-06-09 10:07:14 | Bbjk inne posty tego autora
Protz pisze: > Ja po zbiorze latem planuje zamrozic bazylie (cale listki) w kostkach lodu. Radzę Ci, Protz zamiast w wodzie mrozić listki, bazylię zmiksować z oliwą ekstra ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co do zawijańców?2010-06-09 10:17:17 | Bbjk inne posty tego autora
medea pisze: > Buraczki raczej odpadają, bo jako zupę podam chłodnik z botwinki, więc > byłoby zbyt buraczkowo. Kapusty modrej nie umiem robić, a zresztą teraz > chyba ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bazylia do mrożenia?2010-06-09 10:17:47 | Bbjk inne posty tego autora
Protz pisze: > a jak oliwa przezyje zamrozenie? Spokojnie, praktykowane. -- BBjk [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co do zawijańców?2010-06-09 11:42:23 | Bbjk inne posty tego autora
medea pisze: > Czy na taką surówkę młoda kapusta też jest dobra? Wystarczy ją trochę > zakwasić cytryną, żeby zmiękła? Dobra młoda, posiekaną posolić, wymiętosić i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co do zawijańców?2010-06-09 11:49:34 | Bbjk inne posty tego autora
medea pisze: > Celem usprawiedliwienia dodam, Ale wymyśliłaś! :) Nikt nie pozjadał wszelkich rozumów (ani nawet surówek). -- BBjk [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia