Szukana fraza: Autor: wiku <s...@r...pl>
Znaleziono: 714 wiadomości
2003-11-26 13:46:23 | wiku inne posty tego autora
Edyta Jaczewska wrote: > czy ktos moze mi podrzucic dobry, niezawodny przepis na szpinak? podobno > TO sie czosnkiem doprawia? mam juz mrozony, "rozdrobniony" w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pasta z bialego sera i wedzinej ryby ???2003-11-26 14:41:14 | wiku inne posty tego autora
Wladyslaw Los wrote: >> Kto wie jak zrobic dakie cos ? > > > Utrzeć biały ser z wędoną rybą na pastę? > posolic i popieprzyc ? gotowe ? wiku ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: wędzony łosoś2003-11-26 15:49:18 | wiku inne posty tego autora
krass wrote: > Witam. > dostalam dosc spory kawalek wedzonego lososia. > moze macie jakies propozycje co obiadowego mozna z nim zrobic? > szczesciara :))) propnuje spagetti z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Tequilla złota a srebrna2003-11-27 14:59:13 | wiku inne posty tego autora
Tomek Głowacki wrote: > Witam! > > Czy ktoś obeznany w zasadach podawania alkoholi może mi wytłumaczyć > dlaczego niektórzy barmani uparcie podają złotą tequillę ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co robie ze starym pieczywkiem..2003-11-27 15:36:48 | wiku inne posty tego autora
syso wrote: > > A ja ostatnio sobie przypomnialam, jak babcia mi smazyla chleb na patelni i > potem posypywala cukrem. Pycha, choc moze troche dziwne!! dlaczego dziwne ? ja ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pytanje o lasanje2003-12-01 13:37:25 | wiku inne posty tego autora
Wladyslaw Los wrote: > Oprócz irytującej, nie tylko zreszą mnie na tej liście, maniery > używania zbędnych zdrobnień, oprócz zbędnego pisania wyrazów dużymi > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pytanje o lasanje2003-12-01 14:48:51 | wiku inne posty tego autora
Marcin E. Hamerla wrote: > Oczywiscie, ale to nie znaczy, ze powinnismy tu belkotac. a kto tu mowil o belkotaniu? > >>wiec moze darujmy sobie to wytykanie ulomnosci ??? > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jak doprawic żurek z torebki aby pozbyc sie tego smaku :/2004-01-05 11:52:29 | wiku inne posty tego autora
BasiaBjk wrote: > Bardzo łatwo się kisi żur, wychodzi o wiele lepszy od kupowanych. > Bierze się trochę mąki żyniej razowej (ok 20 dag), miesza z litrem > letniej wody ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jak doprawic żurek z torebki aby pozbyc sie tego smaku :/2004-01-05 12:08:14 | wiku inne posty tego autora
Kinga Macyszyn wrote: > gdzie w mojej okolicy mogę dostać mąkę razową ja kupuje w sklepach z tzw. zdrowa zywnoscia, jest nawet taka specjalna maka do kwaszenia zuru :) wiku -- ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: czy wok tylko do chinszczyzny?2004-01-06 12:16:56 | wiku inne posty tego autora
Basia wrote: > czy w woku mozna robic to, co na > glebokiej patelni, czyli np. usmazyc paczki, frytki czy faworki? nie widze przeciwskazan, ja woka uzywam wszechstronnie - nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia