Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Pararobert" <p...@p...onet.pl>
Znaleziono: 36 wiadomości





Re: przywitanie i pytanie

2002-06-14 19:28:34 | Pararobert inne posty tego autora

Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w wiadomosci ciach.... > takze owocowa > > Trysia > K.T. - starannie opakowana Witaj ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: domowy wyrob piwa

2002-06-14 19:45:11 | Pararobert inne posty tego autora

Witam. Bimber to tak naukowo - spirytus z pierwszej destylacji. Jak ten bimber przedestylujesz jeszcze dwa razy to otrzymasz czysty spirytus o mocy ok 94proc. Wtedy należy go tylko ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: knajpki we Wrocławiu

2002-06-14 19:51:01 | Pararobert inne posty tego autora

Dzięki - jakiś adresik? uliczka? jak dojechać? Jak tam trafić - nie będę chodził po okolicy Hali i pytał Panie - gdzie tu jest taka fajna Baszta, co to pisali o niej tak ciepło w ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: domowy wyrob piwa

2002-06-15 19:13:36 | Pararobert inne posty tego autora

pierwsze 25dl wylejesz do zlewu > A robił ty sam kiedy spiryt? > I pił go? > Bo pieprzysz jak ksiądz w malignie!!! > ;-))) Hehehe. To od tego spirytusu wylało mi się ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Nalewka czeresniowa

2002-06-15 21:51:46 | Pararobert inne posty tego autora

Witam. > > sam koniec dodałem trochę suszonych śliwek. Suszonych osobiście węgierek. <ciach> > Bajdolisz. > Śliwki wędzone śmierdzą w nalewce g[cenzura]. > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: z czym pic rum baccardi?

2002-06-16 11:43:06 | Pararobert inne posty tego autora

A ja robię też tak: 1/3 baccardi 1/3 wermuthu 1/3 campari Wymieszać z lodem i podawać z limonką. Smacznego Pararobert smaczny [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: domowy wyrob piwa - poprawka

2002-06-16 12:01:20 | Pararobert inne posty tego autora

Ponieważ nie dawało mi to spokoju więc sięgnęłem do źródeł. Alkohol metylowy - temperatura wrzenia 64.7 st C., cięż. właś. - 0,7915 Alkohol etylowy - temp wrzenia 78.3 st C ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: cydr (?) <-- w sensie ze pytanie mam :-)

2002-06-16 12:53:50 | Pararobert inne posty tego autora

Znalazłem w niedawno kupionej książce: Cydr domowy na sposób francuski (10l) 16-17 kg jabłek (10 l soku) Dojrzałe, ale winno - kwasne, zdrowe jesienne jabłka wymyć, pokroić (wraz ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: z czym pic rum baccardi?

2002-06-17 17:26:06 | Pararobert inne posty tego autora

Nie - nie jestem - od dwóh tygodni po raz drugi szczesliwy tatus. Przepis wziety z pewnej butelki Campari... ;-) To o czym piszesz toCuba Libre - najlepsiejsze na upal. Ale ktos o tym ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: cydr (?) <-- w sensie ze pytanie mam :-)

2002-06-17 18:10:57 | Pararobert inne posty tego autora

<ciach> > ciekawe, czy to _musza_ byc jesienne jablka... Przepisalem to z ksiazki tak jak bylo i pewnie pójde za to do wiezienia, ale jest napisane, ze jesienne, to chyba tylko ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 . [ 2 ] . 3 . 4