Szukana fraza: Autor: Krystyna Chiger <k...@m...ci.uw.edu.pl>
Znaleziono: 151 wiadomości
2000-02-24 13:17:15 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Przemyslaw Koziarski napisal: > (...) > P.S. Piszac sadzonki nie mialem na mysli tego sztuicznego badziewia jakie > pojawia sie w supermarketach :) :-)) Z supermarketowego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: golabki2000-03-09 10:53:29 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Jola Backiel napisala: > A jak Twoja mama odrywa te liscie? Bo ja zawsze sobie parze palce i po calej > kapuscie mam juz dosyc tych golabkow, chociaz je bardzo lubie. ?? Przecież ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: krupnik2000-03-29 12:01:26 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Joanna Sereinig napisala: (...) > Doprawiam maggi (wiem, że dla niektórych to > nie do przyjęcia, ale ja mam taki sposób), ewentualnie jeszcze solę. Lubczyk (teraz niestety ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: krupnik2000-03-30 08:30:00 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Anna napisala: > > Lubczyk (teraz niestety tylko suszony) daje podobny efekt, tylko > > bez glutaminianu sodu. > wszystkimm serdeczne dzięki !!! i za przepisy i że tak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: krupnik2000-03-30 08:35:10 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Malgorzata Krzyzaniak napisala: > > Lubczyk (teraz niestety tylko suszony) daje podobny efekt, tylko > > bez glutaminianu sodu. > > Hihi, a lubczyk to właśnie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: lubczyk2000-03-30 11:57:36 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Zalewscy napisali: > Za Wielka Ksiega Ziol podaje przepis na golabki z lisci lubczyku i winogron. > Nie wiem, jakie sa, bo jeszcze nie robilam. Poza tym-gdzie, do licha, > dostane ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kulinarne wpadki2000-04-04 07:42:01 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
1. Kasza gryczana - nawet wiedziałam, że trzeba ją wsypać do gorącej wody. I wsypałam - całe kilo. Kasza oczywiście rosła i wypijała wodę - efektem było kilka garnków pełnych ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: golabki w lisciach winogron2000-04-14 08:45:38 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Sebastian Tkacz napisal: (...) > kurcze, nie dają > się rozsadzić. Ale na razie są... ;) I liście mają smaczne ;)) Jak to nie dają się rozsadzić? Chodzi o ich ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sushi2000-04-18 08:33:03 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Konrad Brywczyński napisal: > W glony nori. Można je kupić w Polsce w sklepach > japońskich. Sam nigdy nie robiłem i nie kupowałem, > ale kolega tak. Kiedyś podawałem na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: napój buraczno-czosnkowy poszukiwany2000-04-25 08:14:18 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
monizda&glizda napisal: > słyszłam o jakimś napoju, bardzo zdrowymi odżywczym, przyżądzanym z soku z > buraków, czosnku i chleba razowego, ale nie wiem jak to zrobić. czy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia