Szukana fraza: Autor: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2003-11-05 12:21:54 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Ivan wrote: > (...) > - wlewam trochę wody i wrzucam trochę tłuszczu (smalec, planta) Do boczku i karkówki nie dodaję tłuszczu, MSZ jest go dość w mięsie. > - piekę w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pytanie do herbaciarzy2003-11-05 12:25:22 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
rena wrote: > jaka jest wasza ulubiona herbata na codzien? i czy ekspresowa, czy sypana > a jesli sypana, to pijecie z fusami, czy jakos inaczej? Gun powder, w pracy z fusami w domu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kacza krew do czerniny - gdzie kupic w Wawie?2003-11-05 14:02:35 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Krysia Thompson wrote: > (...) > czy ktos wie czy to wszystko jakie okruchy sie rzuca ptaszkom? ja > rzucam duzo ciasta Chyba im wszystko jedno, ale jeżeli czegoś nie zjedzą ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zamienniki w kuchni2003-12-03 13:28:15 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
FeLicja wrote: (...) > Ps. A moze Ty znasz jakies fajne przyklady? Kaszka ryzowa dla niemowlat zamiast maki do kruchych ciastek. Krycha [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Odjechała mi żona (nagle)2003-12-03 14:47:58 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Barbara wrote: > Karczek wyglada jak surowy baleron tzn powinien byc prostokatny z "nitkami" > tluszczu w srodku. Lopatka moze byc mniej ksztaltna tzn tworzy np bryle. > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Odjechała mi żona (nagle)2003-12-04 10:35:00 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Hanna Burdon wrote: > > Mozna tez upiec, wtedy duzo tluszczu sie wytopi i dodatkowo jest smalec. > > Piec pod przykryciem (folia) ok. 1,5 godz. > Dwa, trzy kilogramy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Odjechała mi żona (nagle)2003-12-04 10:36:24 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Hanna Burdon wrote: > > Przepraszam, czym różni się duszenie (kojarzy mi się jakoś inaczej) od > > pieczenia? > Dusi się w garnku (z niewielką ilością wody na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co na stół wigilijny ?2003-12-04 12:40:54 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Finka wrote: > (...) > 3.groch z grzybami i cebulką > 4.pierogi z kapusty słodkiej z serem ( pycha) Mogłabyś upublicznic te dwa przepisy? Niekoniecznie dokładne proporcje ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co na stół wigilijny ?2003-12-04 14:35:56 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Finka wrote: > Już się robi :) choć do bardzo proste potrawy (...) Dzięki - tych pierogów z kapustą i serem jakoś nie umiałam sobie wyobrazić :-) Rozumiem, że to twaróg, nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przechowywanie bigosu2003-12-05 09:37:08 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Monika Zarczuk wrote: (...) > Kiedyś słyszałam, że jak nałożę do słoików > jeszcze ciepły bigos, gorący, to po zamknięciu może on stać w szawce aż do > otwarcia ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia