Szukana fraza: Autor: "Marek" <m...@...tkb.pl>
Znaleziono: 114 wiadomości
2006-02-11 07:39:22 | Marek inne posty tego autora
> Popijać koniecznie duża ilościa > płynu, niechby to była jakas mineralna bez gazu.Bardzo umiarkowanie jeść, > a jak juz, to produkty niskoprzetworzone, bez ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Przyprawy do chleba2006-02-19 21:29:08 | Marek inne posty tego autora
Jakich przypraw uzywacie do chleba? Dzis upieklem razowy zytni z dodatkiem maslanki i ziol prowansalskich. Pycha! Jestem ciekaw waszych kompozycji. MP [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przyprawy do chleba2006-02-20 07:38:46 | Marek inne posty tego autora
> zolty ser starty I jak to smakuje? A jaki ser? Czy moze byc dowolny czy raczej sery twarde? MP [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Skórka od chleba2006-03-04 07:07:28 | Marek inne posty tego autora
Co zrobić aby chleb miał błyszczącą skórkę? MP [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Empanadas - pytania dot. przygotowania2006-03-09 07:55:37 | Marek inne posty tego autora
Co do > pieczenia, to empanade zwykle piecze sie w srednio goracym piecyku > (200-205C) przez ok 10 minut, zmniejsza sie temperature do ok. 175C i > piecze az stana sie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Masło2006-03-11 13:04:31 | Marek inne posty tego autora
Jak zrobić masło? Czy można zrobić to przy pomocy robota kuchennego? MP [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Szynka2006-03-14 21:28:54 | Marek inne posty tego autora
Jak dlugo piec? Pieklem okolo 1,5 godziny i nie do konca byla miekka. MP [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Chleb zytni2006-03-19 12:27:35 | Marek inne posty tego autora
Robie kolejne proby z chlebem zytnim i ciagle nie mam pelnej satysfakcji. Robie wylacznie z maki zytniej. Tym razem wyszedl calkiem zjadliwy ale nie udaje mi sie uzyskac tak pieknie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chleb zytni2006-03-19 20:32:13 | Marek inne posty tego autora
> a ja jestem na etapie przygotowywania sie do przygotowywania wlasnego > zakwasu... Robie swoj zakwas. Przygotowuje dzien wczesniej. I czasami robie z tego zurek. Pyyycha. MP [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chleb zytni2006-03-19 20:34:01 | Marek inne posty tego autora
> Gluten? > > Polecam stopniowe "zagęszczanie" mąkią żytnią, gdzieś jest ta granica > przy której ciasto zaczyna być za ciężkie. > O, tu mnie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia