Szukana fraza: Autor: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Znaleziono: 1057 wiadomości
2001-10-22 11:00:07 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> bardzo dawno tu nie pisałem, , ale teraz potrzeba mi opinii fachowców > w związku z faktem zmałżonkowania się niedawnego ( dzięki , dzięki ) > mam 2 pytanka > > 1) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: menu ...2001-10-22 11:31:29 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > > grzanki z tatarem z lososia jako entree > > zupa pomidorowa wloska z pesto (przepis z grupy) > > musaka troszke przerobiona bo bez beszamelu a z serem i zywymi ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: menu ...2001-10-22 12:54:13 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> >uczestniczyłem kiedyś w "obiadach tematycznych", w którym np. od > >przystawki do desera wszystko opierało się np. o ziemniaki. > > ..Waldku... > A ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: menu ...2001-10-22 13:01:04 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
Basia wrote: > > Ale ciasto, np. > > rogaliki produkcji mojej mamy to zżeram w trybie przyspieszonym ;-)) > > Tak bajdełej będę musiał spróbować toto zmajstrować, ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sos Worcestershire2001-10-23 08:13:07 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
cezary gmyz wrote: > > Recptura tego sosu jest chroniona i tak naprawde lepiej naprawde go kupic > niz probowac odtworzyc w warunkach domowych zwlaszcza, ze w jego sklad > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Steki - obsesja !2001-10-23 08:18:10 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> Jestem poczatkujacym kucharzyna i probuje od czasu do czasu > cos upichcic. Uwielbiam krwiste steki - ale co z tego jak nie potrafie > ich nalezycie przyrzadzic. Probowalem na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ratunku!2001-10-23 08:50:40 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
k...@p...onet.pl wrote: > > > Mam powazny kulinarny problem. Lekarz pozwolil mi jesc tylko warzywa i > > owoce. Bez nabialu, bez mieska, bez cukru, zboz itp. Czy ktos ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czosnek2001-10-24 08:43:00 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
Magdalena Bassett wrote: > > Z moich archiwow: > > Kurczak z 40 zebami > Jest to potrawa intensywna, w smaku i zapachu, troche ostra, bardzo pyszna. > Bierze sie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kapary- co z nich?2001-10-24 09:07:08 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
MechaGodzilla wrote: > > jak w temacie. > czy macie jakies latwe przepisy na potrawy z kaparami? dostalam duzy slój > takowych i nie mam pojecia co z nimi zrobic ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Odp: kapary- co z nich?2001-10-24 09:26:01 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > Koenigsberger Klopse (w wątku o pulpetach) > > Sos pomidorowy do panierowanych kurczaczych piersi (kiedyś jako > > pseudopiccatę podałem) > > Można zrobić ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia